Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. június 5. péntek
F1

Vettel szerint is veszélyes Verstappen

Már ötödik szezonját kezdi majd a Formula-1-ben, de még mindig nagyon fiatal a Red Bull holland pilótája. Bár nincsenek különösebben jó viszonyban, Sebastian Vettel is érzi, hogy Verstappen bármikor világbajnok lehet.

Max Verstappen rendkívüli agresszivitásáról és kitűnő tempójáról vált híressé az elmúlt években, ugyanakkor bizonyos időszakokban még sok hibát követ el, ahogy ez 2018-ban is történt. Vezetési tudását azonban senki nem vonja kétségbe, a holland idén is két futamot nyert meg és a Brazil Nagydíjon is neki állt a zászló, amíg Esteban Ocon ki nem ütötte a vezető helyről.

Időnként a legnagyobbak bajszát is megcibálja, de egyelőre egyszer sem kerülhetett közel a világbajnoki címhez, részben saját rutintalansága okán, nagyobb részben viszont a Red Bull-Renault erőforrása jóval gyengébb volt a Mercedes-Ferrari párosénál. A technikás, nagy leszorítóerőt igénylő pályákon azonban rendre megmutatta, mire képes.

Verstappen többször is borsot tört már a világbajnokok orra alá


Sebastian Vettel is a dicséret hangján szólt a hollandról, aki szerinte is rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, ami a bajnokokat jellemzi. „Úgy vélem, minden összetevő megvan benne, ami a vezetési képességeket illeti. Több olyan pilóta is van a mezőnyben, aki kiemelkedően képes teljesíteni, közülük az egyik kétségtelenül Max” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok az Express weboldalon.

„Szerintem Max (Verstappen) és Daniel (Ricciardo) is bizonyította már, hogy rendkívül gyors és egyenletes vezetésre képes, így biztos vagyok abban, hogy Max ennél is többet fog mutatni, ott lesz a legelején. Nem hinném, hogy szüksége lenne bárki tanácsaira” – tette hozzá Vettel.

Egyelőre óriási kérdőjel, mire lesz képes a Red Bull-Honda a jövő szezonban, de Verstappen nemrég elismerte, hogy a csapatnak és személy szerint neki is van alternatív terve arra az esetre, ha a Honda a következő két évben is alulteljesítene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?