DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Aludni sem tudtam a nyáron

Daniel Ricciardo beismerte, hogy negatív hatással volt a teljesítményére, mikor a nyári szünet környékén a jövőjén filózott. A Renault-hoz távozó versenyző aludni is alig tudott akkoriban.

A nyári szünetet megelőző hetekben Ricciardo teljesítmény kissé visszaesett, hiszen miután a szezon elején Kínában és Monte Carlóban is nyerni tudott, többet már dobogóra sem állhatott 2018-ban. Ausztriában már rögzített is egy videót a közösségi média számára, melyben bejelenti, hogy a Red Bull család tagja marad, azonban ez végül a kukában landolt.

Az ausztrál saját elmondása szerint nem érzett akkoriban változást a teljesítményén, de ma már tisztábban lát: „Akkoriban nem éreztem semmit. Szerettem volna minél hamarabb túlesni az úton, ami az autóhoz vezetett a futamok között, szinte fel tudtam volna vágni az ereimet, de amikor beültem az autóba, ezeknek az érzéseknek mind nyoma veszett” – idézi Ricciardót az ESPN.

Ricciardo a Renault mellett tette le a voksát


„Azt hiszem, az, ami tényleg hatással volt – amire egyébként akkor nem gondoltam volna -, az az, mikor távol voltam a pályától. Ahelyett, hogy békésen aludtam volna nyolc órát, csak hatot sikerült, mivel a gondolataim folyamatosan a jövőm körül forogtak. Egészen biztos, hogy ez felgyülemlett bennem, és kihatott a pályán mutatott teljesítményemre.”

A 29 éves Ricciardo élete egyik legnehezebb szezonján van túl, megszámlálhatatlanul sokszor mondta fel alatta a szolgálatot az RB14-es, az összetettbeli pontversenyben pedig a top hat versenyző közül utolsóként végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: