DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Montezemolo: Hamiltonnal nyert volna a Ferrari

Lewis Hamiltonnal a volán mögött idén világbajnok lett volna a Ferrari, legalábbis ez Luca di Montezemolo, korábbi Ferrari-elnök véleménye. Szerinte Vettel és a Ferrari egyaránt hibásak.

Luca di Montezemolo a Rai rádióadásában mondta el, hogy szerinte, ha Lewis Hamiltont idén pirosban láttuk volna, akkor a Ferrari húzta volna be a bajnoki címeket idén. A brit a Ferrari korábbi első embere szerint abszolút megérdemelten szerezte meg ötödik végső sikerét.

„Ebben az évben Hamilton jelentette a különbséget. Ez volt a legjobb szezonja a debütálása óta. Voltak nehéz és kritikus pillanatai, de idén a Ferrarival is nyert volna. Ezzel nem akarom Vettelt hibáztatni, akinek azért minden lehetősége megvolt, hogy újjáépítse magát egy jó autóval.”

Hamilton piros overálban is világbajnok lett volna idén


Montezemolo szerint ugyanakkor nem teljesen a német versenyző hibája, hogy idén elbukták a bajnoki harcot az olaszok: „Ez a Ferrari már nem az, amit elhagytam 2014 októberében. Mások az emberek azóta és legfőképpen más a mentalitás. A Ferrari idén jó autót épített, ami egyes helyzetekben még a Mercedesnél is jobb volt, de az utolsó darab hiányzott a kirakóból.”

„Vettel elkövetett néhány olyan hibát, ami eldöntötte a harcot, de a világbajnoki címért folytatott küzdelemben mindent meg kell tennie a csapatnak, hogy összeszedje a versenyzőjét. Ő egyike a legjobb pilótáknak, és nagyon közel áll a csapathoz.Ha frusztráltnak tűnik, támogatni kell, most pedig még inkább igaz ez, a fiatal és ígéretes Leclerc érkezése miatt” – mondja Montezemolo.

„Schumacher is követett el hibákat a kezdeti időszakban, de fontos, hogy az öltözőben egyenesen beszéljenek egymással, és a pilóta is támogassa az istállót a nyilvánosság előtt.” A Ferrari korábbi elnöke arról is szót ejtett, mekkora az esélye annak, hogy újból az F1-ben lássuk őt tevékenykedni: „Egy nullától százig terjedő skálán kevesebb, mint nulla ennek a valószínűsége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: