DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kiadták a 2019-es F1-es nevezési listát

A csapatok és pilóták jövő évi jegyzékében már a Force India új neve szerepel, emellett az érkező pilóták által választott állandó rajtszámok is feltűnnek benne.

Miután az utolsó névleg szabad helyet, a Force India ülését is betöltötte Lance Stroll, az FIA pénteken kiadta a 2019-es nevezési listát a csapatok és versenyzők névsorával. Az Autosporton közzétett jegyzékben a csapatok rövid neve szerepel a motorszállítókkal együtt, és szembetűnő a Force India hiánya. Mióta a csapat nyáron tulajdonost váltott, Racing Point Force Indiára módosult elnevezése a hivatalos dokumentumokban, következő évben pedig a tradicionális név nélkül, Racing Pointként szerepelnek.



A nevezési listában megtalálhatók az állandó rajtszámok, melyeket az új pilóták választottak maguknak. Lando Norris a 4-es, George Russell a 63-as, Robert Kubica a 88-as, Antonio Giovinazzi pedig a 99-es számot foglalta le, amelyek további F1-es pályafutásuk során nyomon fogják kísérni őket. Alexander Albon egyelőre nem kapott rajtszámot.

Érdekesség a számokkal kapcsolatban, hogy Russellé kivételével már mind használták őket 2014 óta, amikor bevezetették az állandó rajtszámokat: a 4-est Max Chilton, a 88-ast Ryo Haryanto, a 99-est pedig Adrian Sutil.

A 2019-es F1-es nevezési lista:

Mercedes: 44 Lewis Hamilton, 77 Valtteri Bottas

Ferrari: 5 Sebastian Vettel, 16 Charles Leclerc

Red Bull-Honda: 10 Pierre Gasly, 33 Max Verstappen

Renault: 3 Daniel Ricciardo, 27 Nico Hülkenberg

Haas-Ferrari: 8 Romain Grosjean, 20 Kevin Magnussen

McLaren-Renault: 4 Lando Norris, 55 Carlos Sainz

Racing Point-Mercedes: 11 Sergio Perez, 18 Lance Stroll

Sauber-Ferrari: 7 Kimi Raikkönen, 99 Antonio Giovinazzi

Toro Rosso-Honda: 26 Daniil Kvyat, ? Alexander Albon

Williams-Mercedes: 63 George Russell, 88 Robert Kubica

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: