DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hartley: Emelt fővel távozom

Brendon Hartlegy úgy érzi, befejezetlen ügye van még a Formula-1-gyel azután, hogy 2019-re nem kapott már lehetőséget a Toro Rossótól és Alexander Albon kerül a helyére, de emelt fővel távozik.

2017 utolsó néhány futamára nagy reményekkel érkezett meg az endurance-versenyzés világából a korábbi Red Bull-junior, de később elengedett Brendon Hartley. Az új-zélandi kapott egy második esélyt a sorstól, ráadásul ugyanúgy a Red Bull-családnál, a Toro Rossóban ő fejezhette be 2017-et, sőt, idén is ő versenyzett a Red Bull fiókcsapatánál. Év végére aztán kissé elmérgesedett a viszony a felek között és oda-odamondogattak egymásnak, végül 2019-re el is váltak Hartley és a csapat útjai, miután az ő autójában Franz Tosték az F2-ből érkező Alexander Albonnak szavaztak bizalmat.

Hartley F1-es karrierje végül (egyelőre legalábbis) mindössze 4 ponttal zárult, a Honda mindenesetre dicsérte őt azért, mert felgyorsította a japánok fejlesztőmunkáját. Maga Hartley tiszta lelkiismerettel hagyja ott az F1-et.

00118023_279



„Emelt fővel hagytam el Abu Dhabit vasárnap” - írta Hartley a Twitteren. „Büszke vagyok az F1-es kalandra, és arra, amit eddig elértem, de úgy érzem, van nekem még itt befejezetlen ügyem. Ezt egyelőre viszont félre kellett tennem. Voltak már döccenők a karrieremben, de hiszem, hogy az ilyen szituációk teszik az embert erősebbé. Sokat segít az is, hogy rengetegen támogatnak engem otthonról, Új-Zélandról is. Köszönettel tartozom a tréneremnek, Richnek és mind a majdnem 500 Toro Rosso-alkalmazottnak is, akik mögöttem álltak az egész szezon során.”

Arról, hogy Hartley útja merre vezethet 2019-re, még nincsenek hírek. Tavaly az új-zélandinak már aláírt szerződése volt az IndyCarba, a Chip Ganassi Racing csapatához, ebből vásárolta ki őt a Toro Rosso. A CGR azóta már bejelentette a mostani felállását, korábbi WEC-csapata, a Porsche pedig az endurance-vb-ről azóta már kivonult, a 2019-20-as szezont pedig már a Formula-E-ben kezdi meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: