DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen szívesen harcolt volna Alonsóval

Fernando Alonsónak nem úgy jött ki a lépés az utóbbi években, hogy az élmezőnyben lehessen, így Max Verstappennel sem volt igazi csatája, amit nagyon sajnál a fiatal holland.

Mióta megérkezett a kétszeres világbajnok a McLarenhez, gyakorlatilag néhány ötödik pozíciót tudott felmutatni a csapat szenvedése és szerény teljesítménye miatt. Max Verstappen 2016 óta a Red Bull versenyzője, így gyakorlatilag azóta az élmezőny tagja, de a wokingiakkal szenvedő Fernando Alonso akkor már nem tartozott az élcsoport versenyzői közé.

Így nem csoda, hogy a spanyolnak és Verstappennek nem volt kerék a kerék elleni küzdelme, amit a holland bánt meg a leginkább: „Egy kicsit sajnálom, hogy sosem harcolhattam ellene. Természetesen akkor volt az F1-ben, amikor én is, de nem küzdhettünk egymás ellen igazán, mert mindig hátrébb volt különböző gondok miatt.”

 verstappen-alonsorol-2018



Verstappen már gyerekként is nézhette Alonso, Hamilton és Vettel csatáit a TV-ben, az utóbbi években azonban a spanyol akaratán kívül kiesett ebből a körből: „Ez az egy dolog, amit sajnálok. Harcoltam már Seb és Lewis ellen is, ami remek érzés, de Fernandóval, aki korábban, amikor a TV előtt ültem, mindig velük együtt küzdött az elejében.”

„Az jó, hogy együtt versenyeztünk, de azt sajnálom, hogy egymás ellen sosem” – zárta nyilatkozatát lemondóan Verstappen.

Az Abu Dhabi Nagydíj végén egyébként Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is nagyon korrekten köszönt el Alonsótól, és a leintés után együtt égette a három világbajnok az autók abroncsait a Yas Marina célegyenesében, ami sok F1-es rajongónak megható élmény lehetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: