DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Arrivabene Vettel védelmére kelt

Maurizio Arrivabenét alaposan kiborította a BBC újságírója, Andrew Benson, aki Vettel idei teljesítményét bírálta, a csapatfőnök azonban szárnyai alá vette a német pilótát.

A Ferrari és Vettel rendkívül meggyőzően kezdték az évet, az első két futamot megnyerte a német, Hamilton pedig csak a negyedik hétvégén szerezte meg idei első sikerét, azonban a szezon további része úgy alakult, hogy az utolsó verseny már teljesen tét nélküli lesz, de nem Vettel, hanem Hamilton biztosította be már idő előtt a vb-címet.

A csapatfőnökök pénteki sajtótájékoztatóján a BBC újságírója, Andrew Benson akasztotta ki Maurizio Arrivabenét, mivel az angol Sebastian Vettel idei teljesítményét kifogásolta a csapatfőnök előtt. Benson ugyanis úgy látja, Sebastian Vettel tehet arról, hogy nem sikerült idén sem behúznia egyik világbajnoki címet sem a Scuderiának, így már tíz éve tart az olaszok sikertelenségi szériája a Formula-1-ben.

A csapat együtt nyer és veszít


Maurizio Arrivaben csak ennyit felelt elsőre Bensonnak: „Ez a te véleményed!” Az újságíró azonban nem érezte kielégítőnek a Ferrari-csapatfőnök válaszát, és kiprovokált belőle néhány szót a következő mondataival: „Nem, ez tény. Nézd csak meg a pontversenyt és azt, hogyan alakult a szezon. Ha gondolod, utána versenyről versenyre átbeszélhetjük az egészet, de az a helyzet, hogy…”

Arrivaben itt közbevágott, és kissé mogorván kérdezett vissza: „Mit szeretnél, mit csináljak? Rúgjam ki? Itt a válaszom: amit te mondasz, az nem korrekt. Nagyon jól kezdtük a szezont, aztán, ahogyan azt Sebastian is elismerte tegnap, vétett egy hibát. Azonban Monza óta nem mi rendelkeztünk a legjobb autóval, és ez is tény, ha már a tényekről beszélünk. Nem szeretnék ujjal mutogatni senkire a csapatból, hogy miatta veszítettünk. Együtt nyerünk és együtt veszítünk, és részemről ennyi!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: