DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Csak Silverstone-ban lehet Brit Nagydíj?

A brit motorsport-szövetség elnöke, nem mellesleg korábban világbajnok ralinavigátorként és az F1-es BAR-Honda csapatfőnökeként tevékenykedő David Richards szerint mindenképp. Richards szerint nem jó ötlet pont náluk az utcai futam.

A Brit Nagydíj, illetve még inkább Silverstone helyzete egy ideje már lóg a levegőben, sőt, nem olyan rég maga a Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC), vagyis maga a pálya tulajdonosa és üzemeltetője jelentette be, ha nem írnak alá új megállapodást, ők kihátrálnak az anyagilag számukra nem túl előnyös megállapodás mögül.

Egy londoni utcai verseny ötlete már régóta közszájon forog, ez azonban az autósport-szövetség elnöke (nem mellesleg 1981-ben világbajnok ralinavigátor, később pedig a BAR-Honda csapatfőnöke), David Richards szerint nem lenne jó ötlet, több szempontból sem.

00118012_801



Richards szerint mindenképp kell az országnak, hogy legyen a jövőben is F1-es versenye, erre viszont szerinte csak egy helyszín alkalmas - a jelenlegi. „Az én meglátásom szerint jelenleg Silverstone az egyetlen helyszín, amely vendégül tudja látni az F1-et” - szögezte le Richards a Motorsport.com szakportálnak adott interjújában. „Ha a verseny elköltözne máshová, mondjuk egy utcai pályára, annak semmilyen gyökere nem lenne, ráadásul az évek során a Silverstone-ban felépített infrastruktúra sem lenne kihasználva.”

Az ország helyzete versenyrendezés szempontjából viszont egyértelmű. „Nagyon fontos az ország és az ország motorsportéletének egészsége szempontjából, hogy továbbra is legyen F1-es versenyünk.”

Bár a versenyrendezés szempontjából a szövetség szerepe másodlagos, ugyanis a kereskedelmi megállapodást az F1 a BRDC-vel kötötte, Richards szerint azért ők is tudnának segíteni az ügyben. „Több olyan helyre is járok mostanában, ahová politikusok hivatalosak. Semmit nem veszünk eleve késznek, de remélhetőleg sikerül ezekből valami pozitívat kihozni. Nekünk is meg kell, hogy legyen ebben a szerepünk, hiszem az infrastruktúrát mi biztosítjuk a versenynek.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: