DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Abu Dhabi szívesen tartja a szezonzárót

Bár idén is úgy érkezik meg a mezőny a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjra, hogy a lényegi kérdések már eldőltek, ez egyáltalán nem zavarja a szervezőket, akik szerint így tiszta versenyt láthatunk.

A Yas Marina Circuit vezérigazgatója elárulta, hogy bár az elmúlt négy évből már harmadszor érkezik meg úgy a mezőny Abu Dhabiba, hogy már eldőlt mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnok kiléte, ők szívesen rendezik meg a szezonzárót.

2015-ben, 2017-ben és idén is biztossá vált már az utolsó futam előtt, hogy Lewis Hamilton és a Mercedes bezsebelték a végső sikert, és a hibrid éra kezdete óta mindössze kétszer fordult elő, hogy az egyéni világbajnoki cím sorsa még nem dőlt el az idényzáró előtt. 2014-ben is csak annak volt ez köszönhető, hogy az utolsó versenyen dupla pont járt mindenkinek, azonban ez végül nem szólt bele a dolgok alakulásába.



Al Tareq Al Ameri mondta el a The National újságnak, hogy a verseny szervezőit ez egyáltalán nem zavarja, mivel így tiszta versenynek lehetnek szemtanúi a rajongók világszerte: „Számunkra teljesen megfelelő, hogy mi vagyunk az idényzáró helyszín. November vége tökéletes időpont számunkra, mivel arra sarkallja az embereket, hogy ellátogassanak ide, hogy jól érezzék magukat és megtapasztalhassák, mit nyújthat számukra Abu Dhabi.”

„Több alkalommal is láthattuk már, hogy nem vett el semmit az eseménytől az, hogy tét nélkül zajlott a verseny. Általában azok a versenyek a legjobbak, amiken azt láthatjuk, hogy nem korlátozzák a versenyzőket, azt csinálhatnak, amit akarnak. Nincsenek felesleges csapatutasítások, ez pedig tiszta versenyt biztosít számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: