DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc nem várt ilyen jó Saubert

Hatalmasat javult a svájci gárda teljesítménye 2018-hoz képest. Charles Leclerc is elismeri, hogy csapata már nem sereghajtó, és szerinte 2019-ben is jó lehet a Sauber.

Egy futammal a szezon vége előtt a konstruktőri nyolcadik helyet foglalja el a svájci alakulat. Ez nagy előrelépésnek mondható, mivel az előző évben még a pontszerzés is csodának számított náluk. Ehhez képest idén számos alkalommal befértek az első tízbe, és ezidáig a Williams mellett a Toro Rossót is maguk mögé utasították.

Charles Leclerc szerint a csapat a következők miatt tovább folytathatja a javulást: „Nem hiszem, hogy ilyen jó szezonzárást vártunk, ráadásul úgy, hogy nagyon korán fejeztük be az idei évi autó fejlesztését. Ez jó a csapatnak a következő évre nézve, mert nagyon is volt idejük az autó fejlesztésére.”

 leclerc-a-sauberrol-2018_1



A csapat előnye 9 pont a Toro Rossóval szemben, és a monacói versenyző úgy véli, hogy ez elég lehet a jelenlegi helyezés megtartásához: „Nyilván nem fogunk értelmetlen kockázatot vállalni azért, hogy szerezzünk egy pozíciót, ha mögöttünk vannak. Ez egy kicsit megváltoztatja a hozzáállásunkat, de a cél ugyanaz marad: a lehető legjobb munkát akarjuk elvégezni, és magunk mögött tartani őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: