DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamiltonnak kevés volt az egyéni vb-cím

Lewis Hamilton nem volt valami boldog ötödik világbajnoki címe miatt – árulta el a Mercedes csapatfőnöke. A brit csak akkor érezte magát elégedettnek, amikor a konstruktőri bajnokságot is megnyerték.

Újabb világraszóló sikere ellenére Lewis Hamilton a vártnál visszafogottabban ünnepelt Mexikóban, ahol október végén ötödik Formula-1-es vb-címét zsebelte be. A Mercedes csapatfőnökének szavaiból kiderült, Hamilton akkor lett volna igazán boldog, ha a helyszínen a csapatának is nyer egy címet. Erre csak két héttel később, Brazíliában került sor, a brit pilóta így ott tudta magát igazán átadni az idén elért sikereknek.

„Nagyon érzelmes pillanat volt számára, mivel sokat jelentett neki a konstruktőri világbajnoki cím” – magyarázta Toto Wolf Hamilton viselkedését. „Amikor a Mexikói Nagydíj után beszélgettünk, egyikünk sem volt boldog. Ott volt egy ötszörös világbajnok, aki – anélkül, hogy önteltnek akarnám feltüntetni, de - nem érezte magát elégedettnek, mert a csapat miatt a konstruktőri címet is meg akarta nyerni. Emiatt volt érzelmes Brazíliában.”

 mercedes-2018-unnep2



Hamilton maga is elismerte, egészen addig nem volt teljesen elégedett, amíg a Mercedes és a Ferrari közötti sorrend el nem dőlt. „[Mexikóban] nem tudtam beleélni magam az ünneplésbe, mert tudtam, hogy még küzdenünk, még koncentrálnom kell. Brazíliában biztosra akartam menni, hogy megszerzem a címet csapatomnak.”

A Mercedes a hibrid korszak 2014-es kezdete óta nem nézett szembe olyan erős ellenféllel, mint amilyen idén a Ferrari volt, de az Ezüst Nyilakat nem lehetett megállítani – sorozatban az ötödik bajnoki címet zsebelték be (egyéniben és konstruktőriben is). 

„Természetesen mindenkit hajt a nyerési vágy, a tét pedig óriási” – folytatta Hamilton. „Lehet hibázni, de én például egyet sem követtem el a pályán. Egyszer sem hibáztunk. Nagyszerű utazáson vagyunk túl, sok-sok sikert éltünk már át, de még így is ég bennünk a tűz. Szerintem ennél még sosem volt jobb a kapcsolatunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: