DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton nem Vetteltől fog tartani 2019-ben

Legalábbis erre utal az ötszörös F1-es világbajnok egyik legutóbbi nyilatkozata, melyet a Red Bull és a Ferrari ifjú tehetségeiről tett - már csak az autóknak kellene közel azonos teljesítményt produkálniuk.

Noha évről évre elhangzik a szájából, a 2018-as valóban Lewis Hamilton egyik legtökéletesebb éve volt: a szezon nagy részében ide-oda pattogott a labda közötte és Sebastian Vettel között, hibátlan és fegyelmezett vezetése azonban ötödik alkalommal hozott bajnoki címet a számára.



„Hamarosan itt az ideje, hogy visszatekintsünk a szezonra, és van néhány olyan terület, melyekre kiemelt figyelmet kell, hogy fordítsunk” – idézte Hamiltont az F1i portál. „Nem tudtunk megnyerni minden versenyt, év elején voltak melléfogásaink, és mindig van hely a fejlődésre. Erre számítok, és magamtól is ezt várom el. A tél folyamán dolgoznom kell ezen, hogy jobb megközelítéssel vágjak neki a következő évnek.”

Bár jövőre visszavághat az idei és a tavalyi vereségért, ellenfele meglepően nem tőle várja a fenyegetést, hanem a ferraris leendő csapattársától, Charles Leclerc-től és Max Verstappentől. „Leclerc a Ferrarinál égni fog a bizonyítási vágytól, akárcsak Max, ezért nekem is biztosra kell mennem” – tette hozzá.

A Scuderia új szerzeményének – akitől egyébként Vettel tanulni akar jövőre – jól estek Hamilton szavai. „Hihetetlen pilóta, és már évekkel az F1-be érkezésem előtt figyeltem őt. A tőlem telhető legjobbat akarom elérni a következő évben, de nem lesz könnyű. Ő remek és tapasztalt versenyző, ezért jó hallani az ilyesmit” – vélekedett a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: