DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Ocon egy p***i volt

Noha a futam utáni nyilatkozatokra alábbhagyott a mérge, a Red Bull F1-es pilótája nem késlekedett odaszúrni néhányszor az őt a futamgyőzelemtől megfosztó Esteban Oconnak.

Noha a szezon egyik legjobb futamát hozta a Brazil Nagydíj, az interlagosi 71 kör mégsem igazán a kerék-kerék elleni csatákról, mind inkább egy szerencsétlen koccanásról marad emlékezetes. Esteban Ocon a győzelemtől fosztotta meg Max Verstappent, amikor vissza akarta venni a körét az éllovastól, a kettes kanyarban azonban kitette őt a pályáról. A holland a mérlegelésnél nekiment a Force India versenyzőjének, melyért mindkettejüket berendelte a versenybíróság.



Amikor a Motorsport megkérdezte a Red Bull-pilótától, hogy magyarázza el, mi történt a leintés után, az csak ennyit válaszolt: „Nem igazán tudok hozzáfűzni ehhez semmit, azon kívül, hogy egy p***i volt. Az autónk remekül ment ma, a stratégiánk is kiválóan működött. Mielőtt kilöktek volna, a saját tempónkat tudtuk autózni. Szerintem a büntetés mindent elmond. Ha a versenybírák megbüntetik őt, akkor egyértelmű, ki volt a vétkes. A végén könnyű azt mondani, hogy sokkal több veszítenivalóm volt, de csak a saját versenyemet akartam futni” – utalt vissza Verstappen Lewis Hamilton véleményére, aki szerint versenybaleset történt, és a hollandnak sokkal engedékenyebbnek kellett volna lennie abban a szituációban.

„Egy lekörözött hirtelen elkezd versenyezni, és buta kockázatot vállal azzal, hogy próbál belülre kerülni. Mit tehetek ezzel? Számomra az a büntetés, hogy elveszítettem a versenyt, de remélem, tizenöt év múlva már nevetni fogunk rajta.” Amikor arról kérdezték a pilótát, hogy Ocon büntetése túl enyhe volt-e, azt mondta, nem számít, mert ez nem változtatott az ő eredményén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: