DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton nem érti Verstappen dühét

A Brazil Nagydíj győztese első sorból nézte végig Max Verstappen és Esteban Ocon ütközését, és nem igazán osztja a holland F1-es pilóta véleményét abban a tekintetben, hogy a francia lett volna a hibás.

Max Verstappen folyamatosan növelte előnyét Lewis Hamilton előtt a Brazil Nagydíjon, amikor a frissebb abroncsokon versenyző Esteban Ocon úgy gondolta, visszaveszi körét az élen álló pilótától. Az eredmény a futam legemlékezetesebb pillanata lett, a holland a pálya szélére került az ütközés után, és mint az a leintés után kiderült, a koccanással biztos futamgyőzelem úszott el számára. Verstappen idiótának nevezte a Force Indiá-st , sőt, a mérlegelésnél többször meglökte a vétkességéért 10 másodperces stop&go-büntetést kapó kollégáját.



A pódiumceremóniát követő sajtótájékoztatón Hamilton elmondta, másképp látta az esetet, mint az érintett: „Nem volt olyan… nem volt olyan meglepő számomra” – idézte a Motorsport az ötszörös világbajnokot. „Láttam, hogy versenyeznek, de nem ugyanazért a pozícióért. Én másképp cselekedtem volna. Szerencsére tovább tudott menni, senki sem sérült meg, és úgy gondolom, versenybaleset történt. Max amolyan ’minden mindegy’ srác, amelynek megvan az eredménye. Büszke, nagyon büszke vagyok (arra, hogy nyertem), és nem igazán érdekelnek mások” – tette hozzá.

A brit még a pihenőszobában mondta azt Verstappennek, hogy Oconnak „joga volt visszavennie a körét”. A holland ezzel egyetértett, megemlítve, hogy „de nem ütközhetsz”. A futamgyőztes válasza egyszerre igaz, és megfontolandó volt: „Sokkal több veszítenivalód volt, mint neki. Ő semmit sem veszíthetett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: