DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Egy kis hiba került nagyon sokba Hülkenbergnek

Nico Hülkenberg rögtön a második szabadedzés elején összetörte Renault-ját. A német szerint az egész egy apró hibán múlt, aminek végül sokkal nagyobb következményei lettek.

Alig néhány perce tartott még csak a második szabadedzés, amikor Nico Hülkenberg a 12-es kanyarban, vagyis a Juncaóban elkapta a füvet. Onnantól a német Renault-ja irányíthatatlanná vált, majd Hülkenberg végül le is bontotta autója jobb oldalát.

„Picit szélesen jöttem az utolsó kanyarba. Túlságosan rámentem a rázókőre, valószínűleg túl sokat akartam” - ismerte el Hülkenberg, ahogy az olvasható a Motorsport.com hasábjain.

„Leért az autó alja, onnantól pedig minden eldőlt, és csak utas voltam. Ahogy leért az autó, levitt a fűre, ahol meg nyilván nem volt tapadás. Elkerülhetetlen volt, hogy a falban kössek ki. Gyorsan történt minden. Kis hiba volt, de jócskán összetört az autó, szóval nem volt túl jó délután.”

00118021_097



Hülkenberg egyébként egész pénteken nem volt elégedett az autójával, de nem ez volt a döntő faktor ebben a helyzetben. „Trükkös dolog megtalálni ezen a pályán az egyensúlyt, az utolsó kanyar különösen nehéz. Amikor megcsinálsz egy teljes kört, igencsak forróak a gumijaid, és emiatt jóval kisebb a tapadás az utolsó kanyarban, így pedig kemény dolog megcsinálni azt. De ettől függetlenül mentem rá túlságosan a rázókőre, egyszerűen túl sok volt.”

A baleset miatt Hülkenbergnek mindössze hat kör jutott a második gyakorláson, a német viszont ettől függetlenül úgy gondolja, nem jelent akkora problémát, hogy nem tudtak mindent leszimulálni. „Nyilván nem jó dolog kihagyni a hosszú etapokat és a gyors köröket, de ettől függetlenül bízom abban, hogy nem teszi ez különösebben tönkre a hétvégémet. Eléggé benne vagyunk már a szezonban ahhoz, hogy kívül-belül ismerjem az autót. Ettől még jó formában vagyunk.”

Az első szabadedzésen egyik Renault-versenyző sem fért be a top 10-be, a másodikon pedig az árván maradt Carlos Sainz ugyancsak nem tudta elérni ezt az eredményt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: