DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szafnauer: El akarjuk kapni a McLarent

A Force India csapatfőnöke szerint nehéz helyzetbe hozták magukat a pontversenyben a pocsék mexikói szerepléssel. Egy kis szerencsével odaérnének a hatodik helyre a végelszámolásnál.

Miután Esteban Ocon csak a 11. helyen ért célba, Sergio Perez pedig egy műszaki hiba miatt meg sem láthatta a kockás zászlót hazai versenyén, nullázott a Force India. Stoffel Vandoorne révén 4 ponttal megtoldotta előnyét a McLaren, akik így 15 egységgel előzik a Rózsaszín Párducokat, 2 versennyel a szezon vége előtt.

A Force Indiának összesen 106 pontja lenne most, ha nem törlik el a Belga Nagydíj előtt az addig megszerzett pontjaikat a tulajdonosváltás miatt. Ebben az esetben a negyedik pozícióért csatáznának a Renault-val a konstruktőri pontversenyben, így viszont maximum a hatodik helyre lehet esélye az újjáalakult istállónak.



„A rosszul sikerült mexikói hétvége után még nagyobb jelentőséggel bírt az utolsó két nagydíj. Még mindig a hatodik hely a célunk az összetettben, de ezek után ez már sokkal nagyobb kihívásnak tűnik” – mondta el Szafnauer a Checkered Flag hírportálnak. „Jelenleg 15 pont a lemaradásunk, és elég nehéz feladat lesz ezt a hátrányt ledolgozni.”

Ugyanakkor elmondta, hogy a tőlük telhető legtöbbet fogják nyújtani annak érdekében, hogy oda érjenek, ahol lenni szeretnének: „Nyilvánvaló, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani, továbbra is kőkeményen fogunk dolgozni. Tudjuk, hogy tökéletes hétvégékre lesz szükségünk, és előnyt kell kovácsolnunk abból, ha esetleg egy kis szerencse hullana az ölünkbe.”

Brazíliában gyakran alakul kaotikusan az időjárás, és ezáltal a futam is, így Szafnauer bízik benne, hogy kecsegtet számukra némi lehetőséggel a Brazil Nagydíj: „Bármi is történjék, biztos vagyok, hogy egy rendkívül érdekes hétvége áll előttünk Brazíliában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: