Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 25. hétfő
F1

Alonso: A McLaren jövőre jó lesz

Fernando Alonsónak meggyőződése, hogy jövőre kijavítja az MCL33-as hibáit a McLaren, és sokkal erősebben térnek majd vissza. Persze már a spanyol pilóta nélkül, két fiatallal.

Alonso nagyszerű Formula-1-es pályafutásából már sajnos csak két verseny maradt hátra, hiszen úgy döntött, felhagy az F1-gyel 2018 után. A McLaren nehéz szezonon van túl, amit az is alátámaszt, hogy a spanyol pilóta a nyári szünet óta mindössze kétszer végzett a legjobb 10-ben.

Korábban maga Zak Brown nevezte elképesztően rossz versenyautónak a McLaren idei gépét, a két pilóta pedig kikotyogta: idén semmiféle fejlesztésen sem dolgozott a McLaren, mivel már inkább a 2019-es autóra koncentráltak.

Alonso jövőre már nem lesz ott a mezőnyben


„Úgy gondolom, jövőre sokkal versenyképesebb lesz a csapat, mint idén” – mondta Alonso a hétvégi Brazil Nagydíj előtt. „Július óta kísérleti jelleggel teszteltünk jövő évre tervezett alkatrészeket. Szerintem a csapatot elég nagy optimizmussal tölti el az a fejlődési irány, amelyet az autó vett azóta. Megértettük a problémáinkat, tavaly volt egy nagyon jó karosszériánk, amely az idei autóra már nem volt igaz.”

Sajtóhírek alapján a Red Bull megoldásait próbálja lemásolni a McLaren, így szeretnének aerodinamikailag előnybe kerülni a többiekkel szemben: „Idén veszítettünk ezen a téren a versenyképességünkből, de már sikerült megértenünk, miért volt ez. Azt hiszem, a csapat jövőre sokkal jobb helyzetben lesz, és én nagyon örülök nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?