DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren a Red Bullt másolná

Sajtóhírek szerint a McLaren egy Red Bull-szerű autót épít a 2019-es szezonra. Gil de Ferran szerint kedveznek nekik az új aerodinamikai szabályok, és egyelőre nem szeretne jóslatokba bocsátkozni.

Jövőre távozik Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is a wokingi istállótól, helyüket pedig az újonc Lando Norris és a Red Bull berkein belülről érkező Carlos Sainz veszik majd át. A spanyolok így továbbra is érdekeltek maradnak a McLaren teljesítményével kapcsolatban, és ha már így alakult, meg is tudtak némi belsős információt a jövő évi autó tervezéséről.

Az AS napilap szerint ugyanis a McLaren egy Red Bull-alapokra épülő koncepción dolgozik jelenleg, amellyel aerodinamikailag szeretnék majd egyensúlyozni a Renault-erőforrás gyengeségeit. A lap így szól pontosan: „Több forrásra hivatkozva, a mérnökök és dizájnerek több olyan aerodinamikai megoldást alkalmaznak, amelyeket a Red Bull is használt idén.”

A Red Bull rendelkezik a legjobb aerodinamikai csomaggal, már évek óta


A McLaren sportért felelős igazgatója egyelőre azonban rendkívül óvatosan bánik a szavakkal: „Rendkívül sok adattal rendelkezünk, de sajnos egyik sem olyan, amelyet most megoszthatnék önökkel. Úgy gondolom, hogy a jövő évre hozott aerodinamikai változások a kedvünkben járnak majd, de nem feledhetjük el, hogy nagyon jó csapatok ellen kell majd helytállnunk.”

Gil de Ferran továbbá azt is ismertette, hogy nem szeretne felelőtlen nyilatkozatokkal nyomást helyezni saját magukra, így egyelőre inkább nem mondott semmit a jövő évi erőviszonyokat illetően: „Rendkívül tisztelem az ellenfeleinket, így nem mondok semmit, annyi bizonyos, hogy meg kell várnunk, mi történik majd Barcelonában, az első téli teszten.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: