DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brazíliában nincsenek biztonságban a csapatok

Hírhedten rossz közbiztonság várja az F1 mezőnyét Interlagosban, amit a hatóságok sem tudnak kontrollálni. A csapatok fegyveres rablásoktól tartva óvintézkedésekre kényszerülnek.

Az utóbbi években több, F1-es csapatot érintő rémtörténetet is hallottunk Brazíliából, amelyek mind az ottani rossz közbiztonsághoz vezethetők vissza. Felsorolni is nehéz lenne, hány alkalommal törtek fegyveres rablók a csapattagok és a pilóták életére, ezért a mezőny idén fokozott óvatossággal érkezik Interlagosba. Az FIA, az F1 és a helyi hatóságok közösen igyekeznek megakadályozni a rablási kísérleteket.

 fi-2017-brazil-action



„Együttműködünk a promóterekkel és a helyi hatóságokkal, és úgy tudjuk, hogy idén sokkal nagyobb jelenlétre számíthatunk tőlük” – árulta el a Force India csapatfőnöke, Otmar Szafnauer. „Ahhoz igazodnak majd, hogy mikor érkezünk és mikor távozunk, így nem fordulhat elő az, hogy akkor hagyjuk el a pályát, amikor már nincsenek szolgálatban.”

Bár a Force India tagjait Brazíliában eddig egyszer sem próbálták meg kirabolni, a csapat érthető módon óvatos. „Szerencsések vagyunk, hogy velünk még nem történt ilyesmi, de komolyan vesszük a helyzetet. Olyan óvintézkedéseket teszünk, amikre más csapatok korábban nem figyeltek. Például a járműveinken nincsenek ránk utaló matricák, de a csapattagok is utcai ruhában vannak, nem viselnek csapatruházatot. Én magam is így cselekszem, amikor autóba ülök, semmi nem utal arra, hogy közöm van a Formula-1-hez. Ez idén is változatlan marad.”

A Force Indiát a 2012-es Bahreini Nagydíjon érte egy atrocitás, amikor az egyik csapattagokat szállító buszuk mellett molotov-koktél robbant.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: