DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: A legjobb még csak most következik

A négyszeres világbajnok német pilóta idén is alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben, zsinórban ötödször nem tudott nyerni. Bár néhányan már leírják Sebastian Vettelt, ő úgy véli, jönnek még komoly sikerek.

2010 és 2013 között zsinórban négyszer nem talált legyőzőre Sebastian Vettel, ám azóta öt év telt már el úgy, hogy nem tudta megszerezni az ötödiket. Bár Jackie Stewart a napokban azt nyilatkozta, hogy szerinte a német túlhaladta már pályafutása zenitjét, a rutinos német abszolút másképp gondolja.

Tegnap megtudhattuk, hogy még hosszú ideig tervez a Formula-1-ben maradni, most pedig ezt azzal erősítette meg, hogy bár jelenleg csalódást érez, alig várja, hogy beteljesíthesse legnagyobb álmát és a Ferrarival is világbajnok legyen. Szerinte hamarosan eljön ez a pillanat.

Ne feledjük, Michael Schumachernek is csak ötödik nekifutásra sikerült első ferraris összetett győzelmét bezsebelnie, jövőre éppen ötödször rugaszkodik neki Sebastian Vettel is. „Úgy vélem, mindannyian kivételes helyzetben vagyunk itt a Formula-1-ben, akik győzelmekért, dobogós helyezésekért harcolhatunk. Ez az, amit mindenki szeretne elérni ebben a sportágban” – nyilatkozta Vettel a Motorsport-Total szaklapnak.

Sebastian Vettel élete csúcspontját várja, a ferraris világbajnoki címét


„Természetesen mindig csalódott vagyok, amikor például negyedik helyen végzek, de még mindig jobb, mintha olyan autóban ülnék, amivel a 15. hely környékén tanyáznék, úgyhogy tudom, nagyon szerencsés helyzetben vagyok. Egészen csodálatos életet élek eddig. Beteljesítettem azt az álmomat, hogy Formula-1-es pilóta legyek, versenyt nyerjek és világbajnoki címet szerezzek, ráadásul többször is sikerült.”

„A Ferrarinak vezethetek és remélhetőleg hamarosan világbajnok leszek. Jelenleg többet nem is kívánhatok. Időnként megkérdezem magamtól, hogy nem túl sok ez ilyen rövid idő alatt? Már rengeteg mindent megtapasztaltam, de olyasvalaki vagyok, aki mindig előrefelé néz.”

„Úgy gondolom, életem csúcspontja még hátravan. Már nyertem számos versenyt Ferrari-pilótaként, de világbajnokok még nem lettünk. Pontosan ez az, amit a legjobban várok még” – tekintett előre optimistán Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: