DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Brawn: Hamilton egy igazi legenda lett

Az F1 sportért felelős igazgatója szerint Hamilton azzal, hogy megszerezte ötödik világbajnoki címét, beírta magát a sport halhatatlanjai közé. Brawn először azt sem tudta, miként gratuláljon.

Lewis Hamilton az egész szezon során Sebastian Vettel Ferrarijával állt harcban, hogy egyikük ötszörös világbajnoknak mondhassa magát 2018 végén, és végül a Mercedes brit pilótája hódította el pályafutása ötödik végső sikerét. Ross Brawn még a csapat tagja volt, mikor 2013-ban Hamilton az Ezüst Nyilak kedvéért ott hagyta a McLarent, és szerinte Hamilton teljesítménye egyszerűen elképesztő.

„Nehéz szavakat találnom arra, hogyan is gratuláljak Lewisnak az ötödikhez” – idézi Brawnt a Motorsportweek. „Ezzel fellépett a legendás Juan Manuel Fangio mellé, ami egyszerűen hihetetlen.”

„Nehéz még egy sportembert találni, aki annyi mindent elért volna, mint Lewis, ennyire kevés idő alatt. Ez az ő 12. szezonja az F1-ben, ami azt jelenti, hogy ezeknek majdnem a felében ő lett a világbajnok. Ez egészen elképesztő. Nehéz összehasonlítani, de talán ez volt a legnehezebben elhódított címe, ez éven ugyanis a Ferrari komoly ellenállást tanúsított a Mercedesszel szemben, ahogyan azt Mexikóban is láthattuk.”

„Az, hogy két versennyel a vége előtt már megnyerte a vb-t, még inkább meggyőzővé teszi a sikerét, amit nagyban köszönhet egy hasonlóan briliáns csapatnak. Ha csak egy dolgot választhatnék, ami Lewist különlegessé teszi, akkor az az a képessége, hogy képes megnyerni olyan versenyeket is, melyeken nem ő a favorit. Ezt idén is láthattuk jó párszor – Hockenheim, Budapest, Monza – csak hogy néhányat említsek.”

„Mindemellett azokat a versenyeket is behúzta, melyeken ő tűnt a legerősebbnek. Ez egy olyan tulajdonsága, amelyen azzal az egy emberrel osztozik, aki több címet nyert nála – Michael Schumacherrel. Lewis már rég beírta magát a Formula-1 történelemkönyvébe, de most már egy igazi legendája a sportnak!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: