DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Toro Rosso: A Honda jobb, mint vártuk

Sokkal több műszaki problémára számított a Toro Rosso a Honda idei motorjától – árulta el Franz Tost. A sok-sok rajtbüntetés nem fest valós képet a japán erőforrás megbízhatóságáról.

Pozitívan csalódott az idei éven Hondára voksoló Toro Rosso. A McLaren és a japánok 2015-től 2017-ig tartó együttműködése látszólag kevés pozitívummal kecsegtetett a Honda erőforrását illetően, ám a Red Bull fiókcsapatának úgy tűnik, szépen lassan beérik a befektetett bizalma. A Mexikói Nagydíj péntekjén a csapatvezető Franz Tost elárulta, év elején sokkal nehezebb kezdeti időszakra számítottak. 

 gasly-szingapur-pit-2018



„Megbízhatóság szempontjából meghaladták az elvárásainkat. Egyetlen súlyosabb hibával sem találkoztunk, pedig többre is számítottunk” – nyilatkozta Tost, aki szerint az erőforrás teljesítménye is egyre biztatóbb. „Az új specifikációval nem vagyunk messze a top csapatoktól sem” – tette hozzá.

Hiába vált be az USA Nagydíjon a Honda legújabb, harmadik specifikációjú motorja, a mexikói helyszín különleges körülményei miatt a mérnökök úgy döntöttek, ezen a pályán inkább a már jól ismert régebbi verzióval érdemes versenyezniük. Pierre Gasly az első szabadedzésen jutott hozzá ehhez az erőforráshoz, így a másfél óra jó részét a garázsban töltötte. „Mentünk két kört, aztán a körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy egy régebbi specifikációt szerelünk be. A Honda ehhez a típushoz több tapasztalattal rendelkezik, ezért Pierre a második specifikációval fog versenyezni a hétvégén.”

A mostani hátrasorolást tehát ismét nem műszaki probléma miatt, hanem elővigyázatosságból vállalta a csapat. Tost abban bízik, a szezon hátralévő részére ez volt az utolsó ilyen csere. „Fantasztikus munkát végzett idén a Honda, a megbízhatóságuk és a teljesítményük is sokat javult. Várom a hátralévő két versenyt, remélhetőleg ezeken nem kell rajtbüntetést elszenvednünk” – zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: