DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hamilton: A Red Bull elérhetetlennek tűnik

Lewis Hamilton és a Mercedes számára nem alakult a legjobban a Mexikói Nagydíj első napja: több problémával is küszködtek, és a Red Bullok is erősnek látszottak hozzájuk képest.

Ha a számokat nézzük az első és a második szabadedzésen, mindkét alkalommal több, mint egy másodpercet kapott Lewis Hamilton a legjobb időt autózó Red Bulloktól. A Mercedes tudta, hogy nem lesz egyszerű hétvége a mostani, és egyelőre be is következhet a jóslatuk.

Hamilton szerint ráadásul nem apró gondokkal néznek szembe: „Az autó néhol jól viselkedett, néhol viszont nem. Nem mondanám, hogy ez egyetlen terület problémája, sok különböző dolgon javíthatunk. A pálya magas hőmérséklete megnehezítette a helyzetet, ami elhasználta a gumikat, szemcsésedés is fellépett, de sokan tapasztalták ezt az első napon.”

 hamilton-a-mexikoi-szabadedzesrol-2018



„A legnagyobb szárnyállással megyünk ezen a pályán, de még mindig gyorsak vagyunk az egyenesben a magasság miatt, a kanyarokban pedig nincs nagy tapadás, különösen a hiperlágy gumikon” – vázolta tovább a problémákat a világbajnoki éllovas.

A négyszeres világbajnok a riválisok helyzetére is kitért: „Van még hova felzárkózni, így most mindent meg fogunk beszélni, megnézzük az adatokat, és válaszokat keresünk a kérdéseinkre. A Red Bullok elérhetetlennek tűnnek jelenleg, a Ferrarival viszont egy szinten vagyunk, de azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, így a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: