DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo a pole-ért harcolna az időmérőn

Nem sikerült rosszul a Mexikói Nagydíj első napja a Red Bull számára, így Daniel Ricciardo reméli, hogy szombaton az első rajtkockáért mehet majd Max Verstappennel együtt.

Jól kezdték az energiaitalosok a mexikói hétvége első napját, ugyanis az első és a második szabadedzésen is az élen végeztek. A pénteki nap után úgy látszik, ők tűnnek a pole-pozíció legnagyobb esélyeseinek, de nem szabad elfelejtenünk, hogy csak szabadedzésekről van szó.

Daniel Ricciardo bizakodóan, de óvatosan kezdte nyilatkozatát: „Ha ez így marad, akkor kettőnk között fog eldőlni, de nem akarok naiv lenni. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari és a Mercedes is erős lesz szombaton. Remélem, hogy nem, de meglátjuk, akár hatesélyes csata is lehet a pole-ért. Az nagyon izgalmas lenne.”

 ricciardo-a-mexikoi-szabadedzesrol-2018



„A gyors idő kulcsa a tiszta kör lesz szombaton. Még mindig nagyon csúszós az aszfalt, és könnyű hibázni, de talán ha nem erőltetjük túl, akkor az sokat számíthat.”

A Red Bull versenyzője azt is elárulta, min kell javítaniuk: „Elégedett voltam, amikor kevés üzemanyaggal mentünk, viszont akkor annyira nem, amikor teletankoltuk az autót. Úgy éreztem, hogy ilyenkor hiányzott a tempó, így dolgozni is fogunk a dolgon még a kvalifikációig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: