DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: A Hondának jót tett, hogy szakított a McLarennel

Szent meggyőződése Max Verstappennek, hogy a Hondának jót tett, hogy külön váltak útjaik a McLarennel, hiszen így nem nehezedik rájuk akkora nyomás, és a saját tempójukban tudnak fejleszteni.

A Red Bull 12 év felemás házasság után szakít a Renault-val, és jövőre Hondára vált, amely az idei évtől már nem a McLaren, hanem a Toro Rosso motorszállító partnere volt. Verstappen már alig bírja kivárni, hogy 2019-ben a japánok erőforrásával versenyezhessen, akik szerinte egyértelműen fejlődtek azzal, hogy most már nem a McLaren utasításait követik, hanem a saját munkájukat tudják végezni.

„A Hondának ez évtől már csak saját magával kellett foglalkoznia, és saját belátásuk szerint fejleszthették a motort. Többé már nem kell foglalkozniuk azzal a csapattal, amellyel eddig kooperáltak.”

Egyre rózsásabb a helyzet a Hondánál


„Persze, néhány ember lecserélődött, a menedzsment teljesen megújult, és az egész dolog nagyon jól néz ki. Nyilvánvalóan meg kell látnunk, hogy hova jutunk, de nagyon jól haladnak a fejlesztések, elégedettek vagyunk a munkájukkal” – mondta el a holland a Speed Weeknek.

Verstappen ezután említést tett arról is, hogy milyen sokat javult a Honda kvalifikációs tempója Suzuka óta, ahol a hármas specifikációjú motort vetették be: „Nagyon izgatott vagyok a jövő évet illetően, mert a Honda most már nyilvánvalóan gyors az időmérőkön. Persze, mindannyian szeretnénk ezt az évet olyan jól befejezni, amennyire csak lehetséges, de fél szemmel már mind 2019-re figyelünk. Mindenki motiváltnak tűnik, az adatok, amiket kapunk a próbapadról, azok pedig rendkívül ígéretesek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: