DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 28. kedd
F1

Alonso még mindig nem döntött, Webber aggódik érte

Az már jó ideje biztos, hogy Fernando Alonso év végén kiszáll a száguldó cirkuszból, de még mindig nem tudjuk, mihez is kezd majd 2019-ben. Webber reméli, tudja a spanyol, hogy hol a határ.

Alonso a McLarennél töltött évek során egyre frusztráltabbá vált, hiszen esélye sem volt egy-egy kimagaslóbb eredmény elérésére, és arra a következtetésre jutott, hogy a legjobb, ha 2018 végén befejezi F1-es pályafutását. A 2018-as Le Mans-győztes pilóta elárulta, hogy több lehetőség közül is választhat a jövőjét illetően.

„Eltelt néhány nap a Japán Nagydíj óta, de azóta semmi sem változott” – kezdte Alonso a spanyol EFE hírügynökségnek. „Még nem hoztam meg a döntésem, de több opcióm is van.”

Az egyik nyilvánvalóan az IndyCar, és amennyiben ez így is lesz, akkor könnyen lehet, hogy marad a McLaren kötelékében Alonso, akik régóta szeretnének belevágni a tengerentúli projektbe: „Képesek lennének rá, hogy építsenek még egy autót, és ne csak a Formula-1-ben induljanak, hanem az IndyCarban is? Nem tudom, talán jobb lenne ezt tőlük megkérdezni.”

Webber reméli, Alonso tudja, mit csinál


„Számomra fontos, hogy alaposan átnézzem, mik a lehetőségeim a jövőre nézve, összehasonlítsam a versenynaptárakat, és megnézzem, milyen felkészülést igényelnek az egyes sorozatok, hiszen mindenre alaposan és eltérően kell felkészülni. Ez egy elég komoly és összetett helyzet. Remélem, hamarosan döntést tudok majd hozni, nem tudom, ez mikor lesz, de még időbe fog telni, ennyi biztos.”

Fernando Alonso egyik legjobb barátja a paddockban annak idején Mark Webber volt, aki csak annyit mondott, reméli, Alonso tudja, hogy mit csinál.

„Személy szerint én nem szívesen vágnék bel az IndyCarba, mivel nagyon veszélyes, az ottani srácok pedig már nagyon tapasztaltak” – mondta el Webber a Marcának. „Persze, tavaly nagyon jól ment az 500-ason, de én csak remélem, hogy tudja, mikor kell megállnia. De nyilván nem én vagyok az, akinek el kell ezt mondania neki. Elég nagy már ahhoz, hogy eldöntse, mit szeretne. Az én szememben pedig a legjobb döntést hozta azzal, hogy elmegy az F1-ből. Legfőbb ideje volt már.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: