Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 25. hétfő
F1

Vettel: Túlságosan megkönnyítettük a Mercedes dolgát

Sebastian Vettel egy interjúban elismerte, könnyelműek voltak a Mercedesszel és Lewis Hamiltonnal szemben, így csak maguknak köszönhetik, ha a csapat és Hamilton is címet védenek év végén.

Sebastian Vettel a vb-éllovasságtól eljutott odáig, hogy most, a szezon befejezése előtt négy futammal 67 pontos hátrányban van a hozzá hasonlóan (most még) szintén négyszeres világbajnok Lewis Hamiltonhoz képest. Sebastian Vettelnek ehhez mindössze hét futam kellett.

Hamilton ráadásul a 67 pontos előnnyel a kezében kis túlzással akár hátra is dőlhet, ugyanis ha a következő versenyen, az Egyesült Államokban nyolc ponttal többet szerez Sebastian Vettelnél, ötödször is világbajnokká koronáztatik a Formula-1-ben.

A Motorsport.com portál Sebastian Vettelt a már majdnem elbukott vb-küzdelemről kérdezte. „Ahogy ti is fogalmaztok, majdnem buktuk még csak el. Nyilván van még esély, mindenesetre túl könnyűvé tettük a Mercedes dolgát az elmúlt versenyeken. De ők is megérdemlik az elismerést, nagyszerűen dolgoztak, ezt el kell ismerni. Ezen múlik minden. Össze kell szednünk magunkat a hátralévő néhány versenyre, megtenni mindent, ami tőlünk telik, aztán meglátjuk, ezzel mire jutunk. Nyilván az elmúlt versenyeken elért eredmények nem segítettek a helyzetünkön.”

00118018_392A Mercedes az elmúlt három versenyhelyszín mindegyikén gyorsabbnak bizonyult a Ferrarinál, igaz, a versenyeken meg az olaszok tűntek jobbnak. Szingapúrban viszont a Ferrari bakizott a stratégiával, Oroszországban pedig gyakorlatilag esélye sem volt Hamiltonékkal szemben. Japánban aztán a Ferrari rosszul választott gumit az időmérőn, innentől pedig csak futottak saját maguk, na meg persze még inkább a Mercedes után.

Vettel úgy érzi, legalább az egyik Mercedest elkaphatta volna, ha nincs az ütközése Max Verstappennel, arra viszont nem tud választ adni, miért esett így vissza a Ferrari néhány hét alatt. „Mindig nagyon szoros volt a küzdelem, viszont az elmúlt versenyeken nem tudtunk olyan erősek lenni. Az, hogy a versenyeken gyorsabbak voltunk, azért is volt, mert ott a Mercedesnek már nem kellett úgy hajtania. Így pedig nehéz összerakni a teljes képet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?