Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 26. szerda
F1

Hamilton imádta a Vettel elleni szoros csatákat

Sokáig volt nagyon szoros a 2018-as világbajnoki küzdelem a két (most még) négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között. Hamilton minden egyes szoros csatát rettenetesen élvezett, azt sajnálja csak, hogy nem volt belőlük még több.

Lewis Hamilton kétszer is kerék-kerék elleni csatában győzte le Sebastian Vettelt, ráadásul olasz és orosz sikere kulcsjelentőséggel bírt a 2018-as világbajnoki címért futott versenyben is a vb-címvédő számára - az angol ezeknek (is) köszönheti azt, hogy karnyújtásnyira van tőle az ötödik vb-elsőség, ugyanis előnye már 67 pontra hízott alig néhány futammal az évad vége előtt.

A Motorsport.com szakportál kérdésére adott válaszában Hamilton elmondta, rengeteget jelent neki az, hogy szoros, fej-fej melletti csatában le tudta győzni ferraris riválisát. „Az, hogy szoros csatákat tudsz vívni egy ilyen kaliberű versenyző ellen, ahol kiderülhet, melyikőtök fékez később és úgy általában melyikőtök hol és mikor hibázik a másikhoz képest, a mentális stabilitásod végső tesztje. Én mindig szívesen állok elébe ezeknek a próbáknak és örülök annak, hogy néhányszor volt ebben részem idén. Ha a stratégia nem is mindig működött jól, így megmutathattam, mire vagyok képes igazán nagy nyomás alatt.”

00118018_431

A szezon első felében a két gigász még oda-vissza előzgette egymást, azóta viszont egyértelműen Hamilton a jobb - egyrészt az autó miatt, másrészt pedig ő maga is csúcsformában vezet hetek óta. Ahhoz, hogy Hamilton ötödször is felülhessen a Formula-1 trónjára, ahhoz már az is elég, ha az Amerikai Nagydíjon nyolc ponttal többet szerez a ferrarisnál, ezzel minden hátralévő verseny tét nélkülivé válik. Amikor a Motorsport.com arról kérdezte Hamiltont, nem akart-e még több szoros csatát, az angol elgondolkozott:

„Amikor Monzában versenyeztünk, azt például imádtam. Az igazi nyilván az lenne, ha ilyen csaták lennének minden versenyen. Ott úgy éreztem, ennek így kellett lennie, annyira erősek voltunk már az azt megelőző két versenyen is. De minden versenyen szeretnék a legvégéig csatázni, imádom ezeket a csatákat és ezekből akarok minél többet. Sajnos ez nem mindig valósult meg, de ez nem gyengít azon, hogy mennyire jó munkát végeztünk egész évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?