DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Vettel: Verstappen nem hagyott helyet...

A Ferrari német F1-es pilótája szerint utólag már könnyű azt mondani, hogy másképp kellett volna döntenie, de megvolt a rés és megvolt a tempóelőnye is, csak rosszul alakult.

Gyakorlatilag lenullázta világbajnoki esélyeit Sebastian Vettel Japánban, miután az elrontott időmérő után hiába zárkózott fel a futam elején, kissé túl optimista előzési kísérlete közben ütközött Max Verstappennel, megpördült és visszaesett az utolsó helyre - ennek köszönhetően csak a hatodik helyen ért célba, Lewis Hamilton könnyed győzelme miatt pedig már 67 pont a hátránya a tabellán.

01_3



Verstappen úgy fogalmazott az esettel kapcsolatban, hogy Vettel olyan helyen próbált előzni, ahol nem lenne szabad, majd simán nekifordult a Red Bullnak - Vettel azért másképp látta. "Mivel így alakult, nyilván másképp csinálnám, utólag már könnyű" - mondta a német a Sky Sportsnak. "Viszont a rés ott volt, az akkumulátora már töltődött, én gyorsultam, megvolt a tempóm, megcsinálhattam a kanyart, ott voltam mellette, de nem hagyott elég helyet és összeértünk" - kommentálta az eseményeket a négyszeres világbajnok.

"Tudtam, hogy büntetése van, de azt is, hogy gyorsabbak vagyunk. Ahogy realizálja, hogy valaki közel van hozzá, nyomja ott is, ahol nem kellene. Nézzük meg az esetét Kimivel, lecsúszott a pályáról, majd úgy jött vissza, hogy ha Kimi simán csak vezet, akkor ütköznek. Az viszont nem mindig helyes, hogy a másik mozdul, mindannyian versenyzünk" - folytatta Vettel.

"Szerintem az egész mezőnyön gond nélkül mentem át, hol kisebb, hol nagyobb távolsággal. Normális, hogy valaki közel van, de mindig helyet kell hagyni és ebben az esetben nem tudtam hova menni. Ne értsenek félre, ez benne van a versenyzésben. Nem bántam meg a manővert, de persze utólag már könnyű azt mondani, hogy másképp kellett volna."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: