DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton büszke rá, hogy a Mercedeshez tartozik

Lewis Hamilton már csak egy lépésre van újabb világbajnoki címétől, csapattársa pedig Verstappennel harcolt a célig. A holland nem érzi magát hibásnak a Ferrarikkal történt ütközések után.

Lewis Hamilton rendkívül magabiztosan, rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a Japán Nagydíjat, így már 67 pontos az előnye a világbajnoki pontversenyben. Mostantól valóban inkább az a kérdés, hogy mikor lesz világbajnok Lewis Hamilton. A futam végére Verstappen egy jó gumistratégiának köszönhetően utolérte Valtteri Bottast, de megelőzni nem tudta, így ismét kettős győzelmet aratott a Mercedes.

Hamilton nagyon boldogan nyilatkozott David Coulthardnak: „Imádtam az egészet. Nagyon boldog vagyok. A teljes hétvégén nagyon erősek voltunk, az is ezt mutatja, hogy kettős győzelmet arattunk. Ez a legjobb pálya a világon, a többinek is ilyennek kellene lennie. Minden másodperce a futamnak élvezet ezen az aszfaltcsíkon” – lelkendezett a győztes.

„Tudtam a gumijaimra is vigyázni, a versenyt is tudtam megfelelően irányítani, így nagyon boldog vagyok. A csapat azt mondta a motorra, hogy rendben van, így nem aggódtam annyira. A srácok a gyárban nagyon keményen dolgoznak, hogy ezt a fenevadat létrehozzák, én pedig borzasztóan büszke és hálás vagyok arra, hogy vezethetem ezt a gépet.”

A világbajnoki cím sorsa eldőlni látszik


Coulthard ezután elhintette Hamiltonnak, hogy amennyiben megnyeri a soron következő Amerikai Nagydíjat, és Vettel nem végez a második helyen, akkor világbajnok: „Haladjunk csak lépésről lépésre. Mostanában egész jó hétvégéink voltak, de sosem tudhatjuk, hogy mi vár ránk a következő versenyen. Nyilván, van egy kis előnyünk, és reménykedem benne, hogy csapatként meg tudjuk csinálni. Fekszik nekünk az a pálya, alig várom, hogy ott is szabadjára engedjem a fenevadat!”

Bottas a futam végén megkapta a nyakára Verstappent, de maga mögött tudta tartani a hollandot, így bebiztosította a Mercedes kettős sikerét: „A verseny eleje jól alakult, minden a terv szerint haladt, azonban a második etapban tapasztaltam egy kis hólyagosodást, dehát az én dolgom az volt, hogy behozzam a második helyre az autót, és ez sikerült is. Nekem nem voltak gondjaim a motorral, jó volt a tempónk, egyedül a gumikra kellett figyelnem” – zárta finnhez méltóan rövidre az interjút Bottas.

Max Verstappen mindkét Ferrarival ütközött a verseny során, kapott is egy 5 másodperces büntetést, de még így is közelebb volt a Mercedesekhez, mint az olaszok hozzá: „Nem volt igazi lehetőségem a végén, hogy megelőzzem Valtterit, ráadásul meg is sérült a verseny elején a padlólemezem. Nagyon jó munkát végeztünk, igaz a szuperlágyak eléggé kiszámíthatatlanul viselkedtek, de aztán felraktuk a lágyakat, amik fantasztikusan működtek, onnantól meg is volt a megfelelő tempónk.”

„Egy picit későn fékeztem a sikánban, szerintem nem jöttem vissza veszélyesen a pályára. Kimi egyszerűen rossz ívet választott, ha megvárja, hogy visszajöjjek, simán megelőz. Egy kicsit összeértünk, de nevetségesnek tartom az öt másodperces büntetést. A bokszkiállás előtt még összeértem Sebastiannal is, de nem tehettem semmit, hagytam számára elég helyet, de ő mégis belém csúszott.”

Két hét múlva egy újabb kettős győzelem a Mercedestől azt jelentené, hogy Lewis Hamilton elhódítja 5. világbajnoki címét, már amennyiben ő nyeri meg a futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: