DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Hamilton meglepődött a Ferrari taktikáján

A Mercedes négyszeres F1-es világbajnoka szerint ők végig csapatként dolgoztak, a Ferrari viszont pont a kulcspillanatokban nem cselekedett így, amit nem is ért.

Még mindig téma a Formula-1 világában a Mercedes múlt vasárnapi csapatutasítása, amit nemcsak a csapat védett meg, hanem az a Sebastian Vettel is, akit természetesen a legrosszabbul érintett ez a döntés. A Japán Nagydíj előtt Lewis Hamilton még egy kérdést kapott ezzel kapcsolatban, amelyre azt válaszolta, hogy nem érti, a Ferrari miért nem cselekszik hasonlóan.

"Csapatutasítást csak egy futamon kaptunk, de a többin is csapatként dolgoztunk össze" - idézi az ötödik világbajnoki címéért hajtó Mercedes-pilótát az Autosport. "Volt olyan, hogy Valtteri nem volt ott az első ötben, előttem-mögöttem volt egy-egy Ferrari, szóval az egyiket kihozták a bokszba, így nekem is ki kellett jönnöm. Összedolgoztak, voltak olyan részei az évnek, amikor együttműködtek, de olyan kritikus pontokon, mint Monza, például nem. Hogy ez meglepő-e? Igen. Régebben ezt csinálták, hogy miért változtattak rajta, azt nem tudom, de ez nem az én problémám" - szúrt oda a riválisnak a brit.

mercedes_6



"Nem hiszem, hogy túl sokat kell agyalni ezen" - tért vissza a csapatutasításukra. "El kell fogadni és továbblépni. Nekem is felemás gondolataim vannak erről, ahogy sok embernek. Egyik oldalról így, másik oldalról úgy érzek, de megtörtént, nincs mit tenni és csapatként végig egységesek maradtunk."

Így látja ezt Valtteri Bottas is, az események szenvedő alanya. "El kell fogadnom, hogy ez a helyzet azért, ami eddig történt a szezon során. Nem vagyok már harcban a világbajnok címért és mivel csapatjátékos vagyok, segíteni fogok. Persze semmit sem szeretek jobban annál, mint futamokat nyerni és harcolni a vb-címért, ezt akarom csinálni, de erős csapat vagyunk, meg akarjuk nyerni mindkét címet és ehhez össze kell dolgoznunk" - magyarázta.

Azt azért hozzátette, hogy "szerintem továbbra is szabad futamot nyernem, de ez a helyzettől függ", míg Hamilton annyival zárta mondandóját, hogy "nem gondolom, hogy Valtterinek nekem kell dolgoznia."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: