DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Nincs vége a harcnak a Ferrarival

Ugyan tovább növelte előnyét a címvédő gárda a maranellói alakulattal szemben, a csapatfőnök szerint ez még messze nem garancia a végső sikerre. Hat futam alatt még befoghatja a Ferrari a Mercedest.

A német alakulat 100%-os hétvégét zárt Oroszországban: Lewis Hamilton Valtteri Bottas alázatosságának köszönhetően megnyerte a futamot, a Ferrarik pedig csak a harmadik és a negyedik pozícióban látták meg a kockás zászlót.

Lewis Hamilton előnye 50 pont Sebastian Vettellel, a Mercedesé pedig 53 a Ferrarival szemben, Toto Wolff mégsem dőlhet hátra a különbségek láttán: „Nagyobb előnnyel távoztunk Szocsiból mindkét bajnokságban. Tudjuk, hogy ez nem jelent semmit, mert a harcunknak a Ferrarival még messze nincs vége. Semmit sem vehetünk garanciának, és a teljes erőbedobással kell támadnunk minden egyes hátramaradt futamon.”

 wolff-a-ferraris-harcrol-2018



A ferraris német a bokszkiállás után meg tudta előzni Hamiltont Szocsiban, de a brit erőből elment mellette. Toto Wolffnak mégis figyelmeztető, hogy Vettel végig a sarkukban tudott maradni a legutóbbi hétvégén: „Rendkívül közeli marad a harc a Ferrarival: nem szabad elfelednünk Sebastian vasárnapi tempóját, és azt a nyomást, amit akkor ránk helyezett.”

A Mercedes csapatfőnöke pilótája méltatásával zárta mondandóját: „Lewis Brackley-ban járt a héten, éhes, koncentrált, és teljes mértékben elszánt a sikerre. Jó volt látni, hogy mekkora erőfeszítéssel állt hozzá ehhez a bajnoksághoz, és ahogyan ezt egy következő szintre emelte a nyári szünet óta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: