DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen négy bajnoki címet céloz meg

Max Verstappen még mindig csak 21 éves, és úgy érzi, hosszú karrier áll még előtte. Ennek megfelelően az elvárásait sem tette alacsonyra, több világbajnokságot is nyerne a Red Bull-lal.

A tehetsége mindenképp megvan, és több rekordot is tart már az F1-ben: ő a Formula-1 legfiatalabb versenyzője, pontszerzője, dobogósa és futamgyőztese. Negyedik szezonját tapossa a Red Bullnál, de a bajnoki címért még nem tudott harcolni idáig.

Verstappen úgy gondolja, hogy 2020-ban vagy 2021-ben már olyan autó lesz alatta, amivel felérhet a csúcsra, és ennek nem kis elvárásokkal vág neki: „Remélhetőleg két év múlva az egész csomag egyben lesz. Akkor leszek 23 éves, így lesz hat vagy hét évem, hogy bajnokságot nyerjek. Remélem meglesz a négy, az nagyon szép lenne.”

 verstappen-a-bajnoki-cimekrol_1



A fiatal hollandnak nagyon távolinak tűnik az az időszak, amikor még nem az F1-ben versenyzett: „Azt mondanám, hogy nagyon gyorsan elmentek az évek. Úgy érzem, hogy régen volt az F3, már visszaemlékezni is elég nehéz arra a szezonra (2014), vagy annak részleteire. Ez a negyedik F1-es évem, gyorsan elmúlt, és még mindig csak 21 vagyok.”

A Red Bull pilótáját Lewis Hamilton is méltatta, amire Verstappen így reagált: „Mindig jó dolog ilyet hallani, de végül csak magamra kell koncentrálnom. Természetesen jól esik, ha ilyet mondanak. Lewis mindig rendes volt velem, ő egy remek srác, és megérdemli, hogy ilyen karriert futott be. Mindenekelőtt rendkívül tehetséges, de nagyon keményen is dolgozik az eredményekért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: