DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardónak még nem volt „furcsább” szezonja

Remény a vb-cím megszerzésére, visszaesés, majd távozás a Red Bulltól – címszavakban így lehet összefoglalni az F1-es Daniel Ricciardo idei évét, amiről most ő tett néhány vallomást.

A Formula-1 idei nyári időszakát sokáig fogjuk még emlegetni, köszönhetően a meglepőbbnél meglepőbb bejelentéseknek. Az uborkaszezon egyik legnagyobb  hírét természetesen az a Daniel Ricciardo szolgáltatta, aki több, mint tízévnyi közös munka után a Renault kedvéért távozott a Red Bulltól. Az ausztrál pilóta eseménydús szezonja azonban nem ezzel a lépéssel kezdődött, ugyanis kisebb meglepetésre az idény egyharmadánál még úgy tűnt, neki is van némi sansza az év végi diadalra. Ezt követően azonban visszaesés következett, és csak azután jött a nagy bejelentés.

ric-unnep-monaco

Szezonjának csúcspontja a meghibásodott autóval bezsebelt monacói futamgyőzelem


„Versenyzői életem legfurcsább szezonja a mostani” – idézte az Autosport Ricciardót. „Az első hat versenyből kettőt megnyertem, ez valószínűleg az F1-es karrierem legerősebb kezdése volt. Monaco után azon gondolkoztam, hogy milyen ígéretesen alakul az évünk, talán még a világbajnoki címre is van egy kevés esélyünk. Mai napig úgy gondolom, hogy jól vezetek és kellően odateszem magam, de mindenféle különböző okok miatt azóta nem jöttek össze a dolgok. Az önbizalmam egyszer sem ingott meg, ám a sport iránti motivációm és szeretetem mostanában ingadozott. Ezeket azonban hatékonyan tudom kezelni.”

A tabella jelenlegi hatodik helyezettje természetesen jól átgondolta, mivel jár egy családnak is tekinthető csapatot maga mögött hagyni, ám számára akkor válik majd igazán érzelmessé a döntés, amikor vége lesz a szezonnak. „Nagyrészt valóságosnak hat, de szerintem akkor fog igazán szíven ütni, amikor Abu Dhabiban meglengetik a kockás zászlót, én pedig utoljára veszem le a Red Bull-os overallomat. Nem is a ’Renault-hoz igazolok’, hanem a ’lezárok egy fejezetet a karrieremben’ fog rám hatni érzelmileg. Több, mint tíz éve Red Bull-os bukósisakot hordok. Vidám utazás volt, nem is válunk el rossz szájízzel egymástól.

 ric-portre-sajto-2018

„Kész vagyok valami újra. Jövőre 30 leszek, és úgy érzem, hogy eljött az idő felnőtt életem egy új fejezetére.  Nagyszerű volt a Red Bull-lal, de olyan régóta dolgozom velük, hogy a jól megszokott környezet miatt néha már túl könnyen alakultak a dolgaim. Nem akarok beszürkülni, új kihívásokra vágyom” – magyarázta döntését.

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat november 25-én rendezik, ezzel együtt hat futama van még hátra, hogy valami maradandót alkosson jelenlegi csapatával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: