DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne Magnussent másolná

Érdekes ez a kijelentés, de a belga most hasonló helyzetben van, mint Kevin Magnussen, akit szintén menesztett a McLaren, mégis vissza tudott térni az F1-be. Vandoorne is hasonlóban reménykedik.

A dán versenyzőt 2014 végén cserélte le csapata Fernando Alonso érkezése miatt, de a wokingiak tartalékpilótája maradt a következő évben. Magnussen 2016-ban tudott ismét visszatérni, és teljes szezont teljesíteni a Renault-val. 

Stoffel Vandoorne 2018 végén kénytelen elhagyni a McLarent, de nem látja kilátástalannak a szituációt: „Nagyon sok támogatást érzek még mindig az F1-es paddock felső körein belül. Az emberek tudják, mi a helyzet most itt a McLarennél.”

 vandoorne-a-jovorol-2018_1



Éppen a Haas pilótájának fenti példája biztatja Vandoorne-t, hogy ne adja fel a reményt az F1-ben maradásra: „Kérdezzük Kevint (Magnussen), ő már volt hasonló helyzetben, és úgy gondolom, hogy profitált az újrakezdésből. Én is valami ilyet szeretnék elérni: egy új kezdetet, aztán pedig meglátjuk, mit hoz a jövő.”

„A McLaren már a karrierem nagyon korai szakaszán jelen volt az életemben, és bizonyos szempontból ők alakították ki azt. A GP2-ben és Japánban is segítettek, és aztán pedig lehetőséget adtak nekem a Formula-1-ben is. Mindig hálás leszek nekik ezekért” – zárta Vandoorne azzal, hogy nem tud haragudni a McLarenre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: