DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Glock: Mick Schumacher növelné a nézettséget

Timo Glock szerint, ha újra lenne Schumacher az F1-ben, az rendkívüli módon megnövelné a németek érdeklődését a sport iránt. Azt is hozzátette, hogy a Formula-1 nem jó irányba halad meglátása szerint.

Timo Glock, korábbi Formula-1-es pilóta, aki jelenleg a német televízió munkatársaként segíti az F1-es közvetítéseket, szentül hiszi, hogy Mick Schumacher jelenléte visszahozná honfitársai érdeklődését az F1 iránt.

Többször beszélt már az ifjabbik Schumacherrel, erről most a Rheinische Postnak árult el néhány részletet: „Beszéltem már vele néhányszor, és úgy látom, hogy számára most a legnagyobb lehetőség a GP3 vagy esetleg a Formula-2. Bármelyikkel közelebb tudna kerülni az F1-hez. Ha megint lenne Schumacher az f1-ben, az felturbózná a nézettséget Németországban. A jelenlegi adatok rendben vannak, nagyjából 4 millióan követik a futamokat, de a Schumacher érában ez a szám olykor a 10 milliót is meghaladta.”



„Persze egy ilyen visszaesés, mint a jelenlegi, abszolút normális. Tapasztalhattunk ilyet már korábban is, mikor Boris Becker és Stefi Graf visszavonultak” – tette hozzá Glock.

A német pilóta, aki jelenleg a DTM-ben versenyez, viszont úgy látja, hogy az F1 jelenlegi alakulása nem kedvez a sport megítélésének. Egy olyan tehetségnek valószínűleg nem fog jutni hely jövőre a rajtrácson, mint Esteban Ocon, miközben Lance Strollt bevásárolta édesapja a Formula-1-be.

„Drámai változáson ment keresztül a pilótapiac az elmúlt néhány évben, és nem hinném, hogy ez a megfelelő irány. Természetesen a legjobb csapatoknál ott vannak a világ legjobb versenyzői, azonban mögöttük már rengeteg a kérdőjel. Őszintén azt gondolom, hogy a DTM-ben jobb pilóták vezetnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: