DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Szabályos a Ferrari új hűtési megoldása

A szárazjeges zacskót Monza után betiltotta a nemzetközi szövetség, ám a Scuderia gyorsan lépett és máris új variációval jelentkezett Szingapúrban. Az olaszok csak játszanak a riválisokkal?

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting szerint a Scuderia új, kamerahűtési-rendszere szabályosnak tűnik. Az elmúlt hétvégén egyszer már ellenőrizték, de semmilyen illegális dolgot nem találtak. A riválisok úgy gondolták, hogy eltakarja a belső kamera látószögét, ám az FIA szakemberei ezt nem támasztották alá.

„Megnéztük a felvételeket és a ventilátor egyáltalán nem blokkolta a kamera felvételeit. Csak akkor jelentene problémát az új eszköz, ha bármit is eltakarna. Ha az OCU-t hűtik vele, ami a kamerához közel, az autók tetején helyezkedik el, akkor az minden szabálynak megfelel. Nem takarta a kamera látószögét” – nyilatkozta Charlie Whiting.

Whiting úgy véli, a Ferrari csak játszik a riválisokkal ebben az ügyben


A versenyigazgató elismerte, hogy a szingapúri vizsgálat nem tartott túl hosszú ideig, ezért később egyszer még tüzetesebben is átvizsgálják. „Lementem a Ferrarihoz, ekkor a komponens éppen nem volt az autóra szerelve. Az egyik szabadedzés után nagyjából egy órán keresztül vizsgáltuk.”

„Elsődlegesen a légbeömlőre illesztik és az a céljuk vele, hogy hideg levegőt fújjanak be. Másodlagosan az OCU-t hűtik vele. Szakembereink semmilyen aggodalomra okot adó apróságot sem találtak. Egyszer még analizáljuk tüzetesebben, de már nem kell sietnünk vele” – tette hozzá Whiting, aki úgy véli, a Ferrari valószínűleg csak játszik ellenfeleivel ezzel a hűtés-mizériával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: