DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tovább folytatódik a Ferrari kameramizériája

Miután az FIA megtiltotta az olaszoknak, hogy egy zsák szárazjéggel hűtsék, vagy inkább takarják le a kamerát, a Ferrari új megoldás után nézett. Valószínűleg ez sem nyeri majd el az FIA tetszését.

Többször láthattuk már ebben az évben, hogy a garázsban álló Ferrarik tetején egy sárga zacskó díszeleg, amely tele van szárazjéggel. A Ferrarinál még tavaly történt, hogy az autó tetején található T-kamera önálló életre kelt a garázsban. Bár a többi csapat sohasem tapasztalt ilyet a kamera túlmelegedése miatt, a Ferrari nem szeretné, ha ez még egyszer megtörténne, hiszen a kamerák által készített felvételekhez minden csapatnak hozzáférése van, így láthatnák, mi rejtőzik a Ferrari motorborítása alatt, illetve a kormány kijelzőjén lévő beállítások is láthatóvá válnak.

A szárazjégre nemet mondott az FIA


Az FIA hamar lépett is ez ügyben, és értesítette a Scuderiát, hogy nincsen semmi szükség a szárazjégre, hiszen a kamerák túlmelegedésével sohasem volt gond, ráadásul a legfőbb probléma az, hogy zavarja az eszköz látóterét.

A Formula-1-es csapatokat pedig nem úgy ismerjük, mint akik belenyugszanak az FIA döntéseibe. A Ferrari sem tett így, és Szingapúrba már egy egészen érdekes és komplex megoldással érkeztek meg az olaszok. Készítettek ugyanis egy eszközt, amely a felső légbeömlőhöz van rögzítve, s innen, a rajta lévő függelékeknek köszönhetően takarja el a kamera látóterét. Kérdés, ez mennyire segít a hűtésben, ugyanakkor az is biztos, hogy így semmiféle felvétel nem fog kijutni a Ferrari garázsából. Ahogyan az is, hogy csak idő kérdése, hogy az FIA ezt a megoldást is megvétózza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: