DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Jordan: A Ferrari már a Vettel utáni időkre gondol

Bár Eddie Jordan véleménye szerint Leclerc jövőre még nem lesz képes megszerezni azt a pontmennyiséget, amit idén Kimi Raikkönen gyűjtött, de a Ferrari már a Vettel utáni időkre gondol.

Az Olasz Nagydíj után tette hivatalossá a Ferrari, hogy Raikkönen másodszor is búcsút int a Ferrarinak, és a Saubernél folytatja a pályafutását, Charles Leclerc pedig átveszi a finn világbajnok ülését 2019-től a Scuderiánál.

„Szóval most újból dobták Kimit, hogy a fantasztikus Sauber-pilótát, Leclerc-t ültessék a helyére” – kezdte Jordan a Channel 4-nak. „De fel kell tennem magamnak egy kérdést: vajon megszerzi azt a pontmennyiséget a csapatnak jövőre, mint Raikkönen? Kötve hiszem! De hogy a jövő bajnokát látom-e benne? Egyértelműen!”



„Szerintem a Ferrari már a Vettel utáni időszakra gondol, ezt mutatja az is, hogy a német szerződése lejár 2020-ban, Leclerc kontraktusa pedig 2022-ig érvényes. A monacói pilóta még a júliusban sajnálatos módon elhunyt Sergio Marchionne választása volt, és bár azóta nehezedett egy kis nyomás belülről John Elkannra, ő mégis teljesítette a néhai elnök kívánságát.”

Aztán a korábbi csapatfőnök és tulajdonos kitért a világbajnokság idei alakulására is: „Ennyi volt” – mondta. „Ez egy akkora késszúrás volt a Ferrari szívébe, hogy nem fogják tudni megemészteni. Mindent elszúrtak, a taktikájuk pedig csapnivaló volt.”

Lewis Hamilton szingapúri győzelmével már 40 pontos előnyben van Vettellel szemben, és a hátralévő 6 versenyen borzasztóan nehéz dolga lesz a Ferrarinak, ha meg szeretnék nyerni mindkét világbajnoki címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: