DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leclerc: Nem második számúnak érkezem

Szerződésében nincs ilyen kitétel, az új Ferrari-pilóta ezért azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy már jövőre vb-címért harcol. Leendő csapattársát, Vettelt csak felületesen ismeri.

20 éves fiatalként, egyetlen Formula-1-es szezon tapasztalatával csatlakozik Charles Leclerc a Ferrari istállójához a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellé, aki négy éve az istálló vezérpilótája. Az Alfa Romeo Sauber tehetsége leszögezte, ennek ellenére sem vízhordónak érkezik Maranellóba:

„Azt hiszem, többé-kevésbé minden csapatnál így megy: két versenyző egyenlő feltételekkel kezdi a szezont, aztán az évnek egy pontján elhangzanak a csapatutasítások, amikor egyik versenyző még játszmában van a bajnokságért, a másik viszont már nem. Azt hiszem, ez normális dolog, minden csapatban így történik. És igen, hiszek abban, hogy hagynak minket versenyezni a szezon kezdetén” – mondta a racefans.net-nek Leclerc.



Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Leclerc azt a lehetőséget szintén elképzelhetőnek tartja, hogy már 2019-ben bajnoki címet nyerjen: „Nehéz erről beszélni, de a célom az, hogy megvalósítsam a legjobb esélyem, amit az autó biztosít. Az idei versenygéppel megnyerhetik a vb-címet, ha pedig ez jövőre is így marad, a cél nyilván a bajnoki győzelem lesz. Kétségtelen, hogy ez egy nagy dolog, és sokat kell fejlődnöm még versenyzőként. Az elérhető legjobb eredményt akarom megszerezni.”

A monacói ifjú hozzátette, leendő csapattársát „csak egy kicsit” ismeri, de Sebastian Vettel eddig elnyerte rokonszenvét: „Mindig kedves volt velem. Ha jó munkát végeztem a szimulátorban, akkor mindig küldött egy üzenetet, ahogy egyszer a Formula-2-ben is. Ez nagyszerű dolog volt. Még jobb lesz, hogy közösen dolgozhatok vele, és biztos, hogy sokat tanulhatok tőle” – tekintett előre a négyszeres bajnokkal való együttműködésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: