DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton már 2019-re „edzi” csapatát

Idei fejlesztéseivel még nem állt le a címvédő F1-es csapat, ám világbajnok pilótájuk már a 2019-es szezont is szem előtt tartja, ezért a gyárban dolgozók mérnököket is nyomás alá helyezi.

Semmi nem kerülheti el a figyelmét az ötödik Formula-1-es világbajnoki címéért küzdő Lewis Hamiltonnak. A brit pilóta a Mercedes év közepén mutatott hullámzó teljesítményét figyelembe véve energiája egy részét arra szánja, hogy csapatát a lehető legjobb eredmény felé hajtsa. Érzése szerint az alakulat most kiváló passzban van, ezért erre építve már a 2019-es autó bizonyos fejlesztéseit is előrébb hozatná.

hamilton-allison-2018-singapore



„Volt ez a megbeszélésünk a srácokkal, és nagyon inspirálónak találom az energiájukat” – árulta el Hamilton. „Tudom, hogy miket kell fejlesztenünk, ezért számos ötlettel előálltam a jövő évi autóval kapcsolatban. Év elején nagyszerűen éreztem magam, aztán később küzdöttünk egy keveset az autó megértésével, gumik és egyensúly szempontjából adódtak problémáink. Volt néhány közepes versenyünk, de szerencsére megvetettük a lábunkat. Hat héttel ezelőtt még számos kérdésünk merült fel az autóval kapcsolatban, de szerintem mostanra teljesen kiismertük azt, így sokkal magabiztosabban tesszük a dolgunkat.”

„A srácokat is azért hajtom, hogy bizonyos dolgokkal már a téli tesztre elkészüljünk. ’Ezt előrébb tudjuk hozni? Kérlek, legközelebb azt az elemet készítsétek el, ami olyan sok munkával jár, mert azt a következő versenyhétvégén akarom kipróbálni, nem februárban’ – ilyeneket mondok.  Nyomást gyakorlok rájuk, amit a teszten már késő lenne elkezdeni.”

Bár saját mércéjével mérve az F1 jövő évi szabályváltozásai nem mondhatók egetrengetőnek, ám ezek a módosítások mindig magukban rejtik a mezőny átrendeződésére a lehetőséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: