DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Ez Hamilton mestermunkája volt”

Ross Brawn szerint a végeredmény nem mutatja meg igazán, hogy mennyire foghatatlan volt Szingapúrban a Mercedes klasszisa, ráadásul azt is bizonyítja, hogy a csapat sem ül a babérjain.

A Ferrariról alkotott véleménye után Lewis Hamiltonról is elmondta véleményét Ross Brawn, az F1 technikai igazgatója: szerinte a brit pilóta elképesztő teljesítményt nyújtott a szingapúri hétvégén és az sincs kizárva, hogy ez volt a döntő ütés a Sebastian Vettel elleni világbajnoki harcban.

"Az időmérő harmadik szakaszában futott hihetetlen köre pole-pozíciót eredményezett és végül kritikusnak bizonyult: a futamot onnan rajtolva az elejétől a végéig uralni tudta" - idézi Brawnt a Motorsportweek. "A végeredmény és a mezőny elején meglévő különbségek nem mutatják meg igazán, hogy mennyire foghatatlan, érinthetetlen volt Lewis ezen a hétvégén."

érinthetetlen



"Valóságos mestermunkát végzett, kihozta a maximumot a rendelkezésre álló csomagból. Akkor nyomta, amikor kellett és akkor kímélte a gumikat, amikor lehetett" - értékelte a négyszeres világbajnok teljesítményét a szakember, majd hozzátette, hogy ennek még nagyon komoly jelentősége lehet.

"Ez a győzelem egy fontos, ha nem döntő lépés a Sebastiannal vívott párharcában. Ez egyúttal azt is bizonyítja, hogy a hibridérában uralkodó Mercedes továbbra is fejlődik azokon a területeken, ahol az utóbbi időben talán kissé hátrányba került."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: