DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Most csak harmadik erő volt a Ferrari

Ross Brawn szerint a Ferrarinak azonnal változtatnia kell a dolgokon, mert a monzai időmérő óta valami megtört és Szingapúrban kifejezetten gyengén teljesítettek.

Folyamatosan kapja a mélyütéseket az elmúlt időszakban a Ferrari, hiszen annak ellenére, hogy most már jó ideje a maranellóiak autója tűnik a legerősebbnek, nem tudnak előnybe kerülni: az utóbbi öt futamból négyet is Lewis Hamilton nyert, pedig előzetesen ezek nagy része Sebastian Vettelnek állt.

"A Mercedes remek hangulatban hagyhatta el Szingapúrt, a Ferrarinak muszáj aggódnia az itt mutatott forma és az elmúlt hetekben történtek miatt" - mondta a versenyt követően Ross Brawn. "A nyári szünet után dominánsan kezdett az olasz csapat, nyerni tudott Spában és kisajátította az első sort a monzai rajtrácson, de azóta valami megtört."

ferrari2



"A hazai futamokon több dolgot is lehetett okolni a vereség miatt, de Szingapúrban a Mercedes és a Red Bull is jobb volt náluk. Nem sokkal, nem voltak nagyok a különbségek, de az időmérőn és a futamon megszerzett harmadik hely Vettel számára a megfelelő eredménynek tűnt" - utalt arra Brawn, hogy igazából nem is tudott veszélyt jelenteni a német Hamiltonra, vagy Max Verstappenre.

"A hátrányuk még egyik bajnokságban sem behozhatatlan, de azért jelenteős, főleg egy ilyen erős, győztes típusú ellenféllel szemben. A Ferrari számíthat a mindenhol versenyképes autójára és a pilótákra, akik tudják, hogyan kell küzdeni egy vb-címért, de most sürgősen fordítaniuk kell a dolgokon, már Szocsiban" - értékelte a helyzetet a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: