DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez bocsánatot kért, megérdemeltnek tartja a büntetést

A szingapúri verseny negatív hőse úgy látja, az év legrosszabb napja áll mögötte. A Szirotkinnal való ütközésért kapott büntetést teljesen jogosnak tartja, Ocontól pedig személyesen elnézést kért.

A Racing Point Force India pilótája, Sergio Perez előbb csapattársa, Esteban Ocon elsőkörös kiesésében játszott szerepet, majd Szergej Szirotkinnal ütközött össze, utóbbiért áthajtásos büntetéssel sújtották. Első nyilatkozatában még körülményesen fogalmazott – „volt egy kis érintkezés” –, egy másik megszólalásában azonban már nem finomkodott, és elismerte, katasztrofális napja volt.

„Nagyon nehéz nap volt, amely során nehéz helyzetben találtam magam a rajtnál. Az első kanyarból kifelé láttam, hogy Grosjean nagyon közel van balra, de Estebant nem vettem észre a jobb oldalon közeledni, így végül összeértünk. Sajnos épp a csapattársammal történt, de bármelyik másik autó is lehetett volna” – olvasható a motorsportweek.com-on a csupán 16. helyen végző Perez nyilatkozata.



„Aztán megfizettünk, amiért kiemelkedők voltak a kvalifikáción, a stratégiám tönkretette, hogy a leglágyabb keveréken indultam, mivel a korai kiállás után nagy forgalomba kerültünk azon a pályán, ahol nehéz előzni. Így történt a Szirotkinnal való ütközés is, kissé korábban zártam az ívet, amiért jól megérdemelt büntetést kaptam. Egyértelműen ez volt az év legrosszabb napja.”

Csapattársa, Esteban Ocon elmondta, Perez a verseny után bocsánatot kért tőle a 3-as kanyarban történt incidensért. A 2017-ben többször összeütköző páros a tavalyi Belga Nagydíj óta először akadt össze, Otmar Szafnauer csapatfőnök ezért újra életbe léptette a tilalmat, amely alapján nem versenyezhetnek az első körben.

„Bocsánatot kért tőlem a szobában. De ez még nem jelenti azt, hogy minden semmissé van téve” – mondta Ocon az Autosportnak. „Most egyedül csak azt látom, hogy pontok nélkül távoztunk egy hétvégéről, melyen mindketten pontokat, erős eredményt érhettünk volna el. A tempónk meglett volna hozzá. Szörnyű a helyzet, amelyben most vagyunk. Egyéb hozzáfűznivalóm nincs” – nyilatkozott a francia, aki a 2017-es ütközésekkel kapcsolatban még megjegyezte: „A helyzet nem ugyanaz, mint a tavalyi, lapoztunk már azóta. De nyilvánvaló, hogy a mostani szituációnak senki sem örül.”   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: