DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Leclerc versenye közel a tökéleteshez

Megszakadt Charles Leclerc hosszúra nyúlt pechsorozata, a Szingapúri Nagydíjon ismét visszatért a pontszerző helyekre, Ausztria óta először. A verseny lefolyása nem is alakulhatott volna jobban.

Az élmezőnyben kevesebb csatát láthattunk, ám a középcsapatok harca élvezetesre sikeredett a vasárnap, helyi idő szerint éjszaka megrendezett versenyen. Ez volt az első olyan futam, amikor már hivatalosan is tudni lehetett, hogy a húszéves Charles Leclerc az Alfa Romeo-Saubertől a Ferrarihoz igazol jövőre, helyet cserél Kimi Raikkönennel.

Ezt két pont megszerzésével ünnepelte az ifjú monacói, a nem túl jó rajthely ellenére remek stratégiát és kiváló versenytempót láthattunk, az eltolt egykiállásos stratégiának köszönhetően a kilencedik helyen végzett. Minden balhéból kimaradt, így ő maga is úgy érzi, szinte minden tökéletesen zajlott vasárnap.

Az Alfa Romeo-Sauber erős versenytempót mutatott, két pont a jutalma


„Micsoda verseny, közel volt a tökéleteshez! Erős köridőkkel jelentkeztünk, az autóm egyensúlya kifejezetten jó volt az elejétől a legvégéig. Pénteken még elég gyenge versenytempónk volt, de kitűnően felzárkóztunk a hétvége során” – nyilatkozta Charles Leclerc.

„Jól megválasztott stratégiánkkal képesek voltunk a középmezőny elejére verekednünk magunkat és ismét pontokat szereztünk. Az elmúlt néhány hét tükrében jó érzés ez az eredmény, mutatja, hogy bőven van bennünk potenciál. Alig várom a következő versenyt.”

Csapattársa, Marcus Ericsson is jól szerepelt, csak egyetlen pozícióval maradt le a pontszerző helyről, így az Alfa Romeo-Sauber valóban erős hétvégét zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: