DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettel nagyon sajnálja Raikkönen távozását

A Ferrari német F1-es pilótája szerint nagyon jól kijöttek Kimi Raikkönennel és szomorú, hogy a finn már nem lesz ott többé - Charles Leclerc-rel még nem beszélt, mert nincs meg a telefonszáma.

Természetesen Sebastian Vettel is kapott kérdést a csütörtöki szingapúri sajtótájékoztatón arról, hogy mit gondol Kimi Raikkönen és Charles Leclerc helycseréjéről - a német világbajnok méltatta eddigi csapattársát, de elismerően szólt a fiatal monacóiról is. Raikkönen távozását azért sajnálja.

"Az egy dolog, amit a számokból és az eredményekből ki lehet olvasni, de szerintem nem ez a legfontosabb. Sokkal inkább az, hogy két csapattárs között meglegyen a kölcsönös tisztelet. Illetve még a baromságok mértéke is fontos. Ez Kimivel nulla volt nálunk már az elejétől kezdve és nem hiszem, hogy ez változna" - magyarázta Vettel.

ferrarisok



"Ez természetesen egy nagyszerű esély Charles számára, de szomorú, hogy Kimi már nem lesz itt többé, mert szerintem nagyon jól kijöttünk egymással annak ellenére, hogy különbözőek vagyunk. Megvan a kölcsönös tisztelet. Charles ugyanakkor már régóta a juniorprogamban van, szóval jó látni az előrelépést" - tette azért hozzá új csapattársával kapcsolatban.

Azt azonban elmondta, hogy a bejelentés óta még nem beszélt Leclerc-rel. "Nincs meg a száma, egyébként is biztos vagyok benne, hogy ezekben a napokban meglehetősen elfoglalt volt. Ha találkozunk, biztos, hogy megtalálom majd a megfelelő szavakat, de elég időnk lesz még telefonszámot cserélni a jövőben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: