DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Összehasonlította Alonsót és Schumachert a Ferrari korábbi vezére

Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi csapatvezetője hasonlította össze Michael Schumacher és Fernando Alonso maranellói időszakát - jó lett volna őket látni egymás ellen azonos autóval...

Ezúttal Stefano Domenicali, a Ferrari korábbi csapatfőnöke került sorra a Formula-1 Beyond the Grid névre hallgató podcastjében. A beszélgetés során több téma is felmerült, de nem maradhatott ki a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, valamint az F1-es pályafutását az idei szezon végén befejező Fernando Alonso összehasonlítása sem.

"Van különbség a két időszak között" - mondta Domenicali a Schumacher-korszak és az Alonso-korszak ferraris vonatkozásában. "Egyszer megvolt minden idők legjobb csapata minden pozíciót, az autót, a pilótát tekintve, ám amikor Fernando volt Felipével a csapatban, akkor sajnos nem ez volt a helyzet."

ferrari_8



"Az autónk több okból sem volt a legjobb akkoriban, de ennek ellenére képesek voltunk közel kerülni a világbajnoki címek megnyeréséhez. Azt mondhatom, hogy nagyon balszerencsések voltunk, amiért különböző okból nem lettünk bajnokok 2010-ben és 2012-ben. Odaértünk a bajnokság végén, de a toppilótáknak top autóra van szükségük" - magyarázta.

"Hogy Michael vagy Fernando? Ahogy mindig, most is azt mondom, hogy a számok alapján Michael. De Fernando... ne feledjük, hogy képes volt nyerni és közel kerülni ahhoz, hogy nagyon sikeres legyen a Ferrarival. Ahogy én látom, Michael befejezte már a karrierjét, Fernando viszont még nem, szóval nézzük meg, hogy képes-e megnyerni a hármas koronát, remélem, hogy igen. De az biztos, hogy nagyszerű lett volna látni őket egyforma autóval harcolni, hogy kiderüljön, ki a legjobb."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: