DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lauda idén már nem térhet vissza

Niki Lauda változatlanul az intenzív osztályon marad a bécsi klinikán, ahol nyáron tüdő-transzplantációt hajtottak végre rajta. A fertőzésveszély miatt idén biztosan nem láthatjuk az F1 környékén.

A Mercedes szaktanácsadójának állapota szerencsére nem rosszabbodott, de egyelőre minden kockázattól óvni kell a szervezetét, ami bármilyen fertőzésveszélyt hordoz magában, így látogatni is csak a legszűkebb családja látogathatja a kórházban. Helmut Markónak viszont hiányzik az osztrák legenda.

„Csak a szűk családja, tehát a felesége és a gyerekei látogathatják meg Nikit. Az orvosok szerint ugyanis nagy lenne a veszélye, hogy egy vírus, vagy más baktérium megfertőzhetné” – nyilatkozta Dr. Helmut Marko a Bild című lapnak.

Lauda és Marko 2019-ben újra találkozhatnak a paddockban


„Mindannyiunknak hiányzik, ahogy a Mercedesnek és a Formula-1-nak is. Mindenkinek hiányzik a karizmája és nyílt, egyenes beszédje. Niki az idei szezonban már egyetlen versenyen sem lesz jelen, de nagy harcos, folytatja a csatát, túl lesz ezen a betegségen és újra köszönthetjük majd köreinkben. Szükségünk van rá” – tette hozzá a Red Bull főtanácsadója.

Lauda gyógyulása egyébként megfelelő ütemben halad, folyamatosan javul és bár korábban még úgy gondolták, hogy október környékén vissza is térhet a Formula-1-es paddockba, ez mostanra megváltozott, idén már biztosan nem utazik egyik helyszínre sem. De 2019-ben ismét jelen lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: