DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly különleges felkészülése Szingapúrra

A Toro Rosso tehetséges ifjonca még soha nem versenyzett Szingapúrban korábban, így elhatározta, a lehető legjobban felkészíti magát az ott várható, nehezen elviselhető körülményekre.

A száguldó cirkusz mezőnyének következő állomása Szingapúr, ami fizikálisan az egyik legmegterhelőbb a pilóták számára, annak ellenére, hogy a futamot helyi idő szerint éjszaka rendezik meg. A kanyargós pálya és a nagyon magas hőmérséklet próbára teszi a versenyzők és a pilóták állóképességét is.

Éppen ez volt az a futam tavaly, amit Pierre Gasly még nem ismerhetett meg, ugyanis Danyiil Kvjat, esőben elkövetett újabb hibája vezetett oda, hogy először csak a „kispadra” száműzték az oroszt, majd Austin után végleg menesztették a Toro Rossótól és a Red Bulltól is.

Pierre Gasly különlegesen készíti fel magát az extrém körülményekre


Nagyot változott azóta a világ, a fiatal francia nemhogy bemutatkozhatott a Formula-1-ben, de már azt is tudjuk, hogy jövőre Daniel Ricciardo helyére érkezik az energiaitalos istállóhoz. Villámgyors fellépés, el kell ismernünk. Valóban jobban fekszik a Toro Rossónak Szingapúr, mint Spa és Monza?

„Bár még sosem vezettem ezen a pályán, a vonalvezetését végignézve olyan típusú aszfaltcsík, amit kedvelni fogok. A versenyzőknek rá kell érezniük a ritmusra a sok kanyar miatt. Lassú pálya és technikás is. Tudtuk, hogy az előző két helyszín, Spa és Monza nehezebbek lesznek számunkra, de papíron Szingapúr kedvezőbb. Alig várom, hogy lássam, hogy teljesítünk” – nyilatkozta Pierre Gasly.

Hogyan készül az óriási hőmérsékletre? „Szándékosan készítettem magam a hőségre, egy csomó ruhát felvettem egyszerre, hogy rengeteget izzadjak és hozzászokjak a nagy hőhatásokhoz. Nagyon melegem van, de egészen hétvégéig ezt fogom csinálni és a szaunában is eltöltök egy kis időt” – tette hozzá Gasly, aki az európai versenyek során többször is remek teljesítménnyel és stabil vezetéssel hívta fel magára a figyelmet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: