DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Hamilton elképesztő formában van

A 2016-os F1-es világbajnok szerint korábbi csapattársa most van pályafutása csúcsán, míg Sebastian Vettel egyszerűen nem használja ki a lehetőségeit, így pedig nem fogja legyőzni Hamiltont.

Nico Rosberg elég egyértelműen állást foglalt a monzai Hamilton-Vettel balesettel kapcsolatban, amikor nyíltan kimondta, hogy honfitársa volt a hibás, nem pedig korábbi csapattársa - 2016 világbajnoka úgy véli, hogy Hamilton most egészen kivételes formában van, a Ferrari pedig egyszerűen nem hibázhat ennyit.

"Elképesztő teljesítmény volt ez Lewistól" - mondta Rosberg a Sky Sportnak az Olasz Nagydíj után. "Ezért beszélünk róla úgy, mint minden idők egyik legjobb pilótája, most ismét megmutatta ezt egy hátrányban lévő autóval. Megcsinálta a rajtot, elkapta Sebastiant, ami egy nagy hibát eredményezett utóbbinál, aztán elkapta Kimit is. Hamilton félelmetes teljesítményt nyújt és egyértelműen karrierje csúcsán van" - éltette korábbi nagy ellenfelét a német.

rosberg_1



"Kritikus pillanatban szállította az eredményt Monzában és hatalmas ütést mért a Ferrarira azon a hétvégén, ahol az olaszok voltak otthon és ahova egyértelmű favoritként érkeztek. Ezek azok a lehetőségek, amiket ki kell használni Lewis ellen, de Vettel egyszerűen nem használja ki őket. Amikor csak esélyt kap, totálisan elvesztegeti azt. Most pedig nehéz futamok következnek" - tette hozzá a világbajnoki csatával kapcsolatban a 2016-os világbajnok.

Hamilton valóban sorozatosan szállítja az extra teljesítményeket a szezon közepén, a nyári szünet előtt is ez volt a helyzet és azóta is remekel - Vettel viszont képtelen kihasználni, hogy mennyire erős a Ferrari és sorra követi el a hibákat. Ahelyett, hogy tovább csökkentette volna hátrányát, az közben harminc pontra nőtt - több hasonló nem fog neki beleférni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: